BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavským nezbývá než rychle se oklepat a nastoupit proti Slavii

17. 3. 2012
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Již tuto neděli 18. března čeká hráče Mladé Boleslavi další utkání. Po páteční porážce s Litvínovem mají pouze den na to, aby se z nepovedeného zápasu oklepali a neohroženě nastoupili na ledovou plochu před domácí fanoušky. Začátek utkání musel být z důvodů časové kolize s fotbalovým zápasem posunut na méně tradičních 18:30 a fanoušky, kteří se chtějí po fotbale dostat na hokej, přepraví autobusy Dopravního podniku Mladá Boleslav od fotbalového stadionu přímo na ten zimní.

Aktuality

Z fotbalu na hokej
Dopravní podnik Mladá Boleslav, s.r.o. vypraví tři speciální autobusy, které pojedou přímo mezi městským a zimním stadionem. Vyjedou po skončení fotbalového zápasu v 18:05 a 18:10 ze stanice Městský stadion (přiléhající ke Kauflandu) a pojedou bez zastavení do stanice Zimní stadion. Autobusy budou označeny linkou "H" a nápisem "Zimní stadion".

Mladá Boleslav si v Litvínově značně zkomplikovala situaci ve skupině o umístění. Po dvou třetinách vedla 4:2 dvougólový náskok během krátké chvíle ale ztratila a utkání už nedokázala dostat do své režie. Je tedy otázkou, jak se s tím Bruslaři poperou a jak rychle na porážku dokážou zapomenout a nastoupit na led s čistou hlavou.

Do konce play-out už nezbývá mnoho zápasů, a tak je každý bod důležitý a jakékoli klopýtnutí je velmi znát. Slavia v posledním duelu dokázala porazit Karlovy Vary a vyhoupla se do čela skupiny play-out. O to těžší to budou mít mladoboleslavští hráči po páteční porážce.

Slavia nepatří k týmům, které by v zápasech nastřílely vysoké počty branek, ale rovněž jich díky výborné obraně málo inkasují. Mezi největší opory pražského celku patří Michal Vondrka, který během této sezony nastřílel 16 gólů a na 18 jich přihrál.

V utkání s Litvínovem se rozstřílel boleslavský kanonýr Jaroslav Balaštík, který vstřelil dvě branky. Potvrdí Boleslav neporazitelnost na domácím kluzišti i v neděli? A dokáže navázat na dobré výkony z předchozích utkání?

Vzájemné zápasy

Souboje Mladé Boleslavi se Slavií nám napoví, že právě pražský celek si velmi dobře dokáže poradit s obranou Bruslařského klubu. V základní části Pražané vyhráli tři ze čtyř vzájemných duelů a ve skupině o umístění se naposledy také radovala pražská Slavia (4:2). Statistiky tedy pro Mladoboleslavské nehovoří nijak pozitivně.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: J. Hübl - Baldwin, Mozík, Beňovič, Žabka, Rýgl, Hay, Čutta - Stieler, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Vrbata, Mikulík - Pabiška, Bahenský

HC Slavia Praha:Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Šulc, Kolařík, J. Krejčík - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, P. Jelínek, J. Doležal

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 18.3.2012 18:30

BK Mladá Boleslav 6. o udržení HC Slavia Praha
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 66 bodů umístění 11. místo, 76 bodů
140:181 skóre 152:167
4:3 (Litvínov) nejvyšší výhra 4:2 (Mladá Boleslav)
2:4 (Slavia) nejvyšší prohra 1:2 (Litvínov)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
18,16 % využití přesilových her 14:18 %
91 góly v přesilových hrách 81
6 góly v oslabeních 8
David Vrbata 8 bodů (2+6) nejproduktivnější hráč Tomáš Pospíšil 4 body (3+1)
Jaroslav Balaštík
Roman Tomas
Andrej Podkonický, všichni 3 góly
nejlepší střelec Tomáš Pospíšil 3 góly
David Vrbata 6 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Sklenář 3 asistence
David Vrbata
Darell Hay, oba +3
nejlepší hráč v +/- Jakub Sklenář +4
David Výborný
Roman Tomas
Vojtěch Mozík, všichni -7
nejhorší hráč v +/- Jakub Krejčík
Lukáš Krenželok, oba -4
Roman Tomas 22 minut nejtrestanější hráč Lukáš Žejdl 12 minut
Jaroslav Hübl 88,06 %
Michal Valent 86,11 %
úspěšnost brankářů Miroslav Kopřiva 93,18 %
Jaroslav Hübl 3,92
Michal Valent 5,08
průměr inkasovaných gólů na zápas Miroslav Kopřiva 1,78