BK MLADÁ BOLESLAV

David Vrbata: Všechno nám hraje do karet. Máme to ve svých rukou

23. 3. 2012
Autor: Jitka Čechová
K. V a r y – Konečně Mladoboleslavští vyhráli, zatímco do té doby předposlední Litvínov prohrál. Teď je situace nerozhodná, dva největší současní rivalové stojí vedle sebe a vyhlídky obou jsou zároveň stejně dobré i špatné. Ačkoliv – menší převahu by na své straně mohli mít přeci jenom Středočeši, kteří v neděli Litvínovské hostí na svém domácím ledě. "Nám teď začíná taková nová malá sezona," prohlásil David Vrbata (na snímku).

Davide, vítězství nad Karlovými Vary pro vás má určitě velkou cenu, s Litvínovem teď máte stejný počet bodů. Jaké jsou momentální pocity?

Výborné. S Litvínovem stojíme na stejné startovní čáře a v neděli ho navíc máme doma. Co k tomu dodat. Máme to ve svých rukou! Všechno nám hraje do karet, nezbývá než zvládnout to. Doufám, že udržíme formu z posledních domácích zápasů, protože když neuděláme chybu, můžeme to všechno zvrátit ve svůj prospěch.

Tabulka play-out se už začínala pomalu ale jistě roztahovat, teď se to ale všechno jaksi znovu "smrsklo", nikdo nemá nic jisté. Tak trochu se to vrátilo tam, kde to bylo…

Nám teď začíná taková nová malá sezona. S Litvínovem to máme na nula bodů, nejde o nic jiného, než o těch posledních pět zápasů.

Při pohledu na samotný zápas s Karlovými Vary: Co podle vás rozhodlo?

Určitě rozhodlo, že jsme tak dlouho drželi nulu. Tři minuty před koncem jsme sice jeden gól dostali, ale to už naštěstí pro nás a bohužel pro Vary bylo pozdě. Naopak jsme byli tentokrát poměrně v pohodě vpředu, hodně nás uklidnili ty dva vstřelené góly. Taky jsme to velmi dobře zvládali vzadu. Měli jsme tam spoustu oslabení, která jsme zvládli. A Jarda Hübl zachytal velmi dobře.

Domácí Michal Mikeska si stěžoval, že k tomu Karlovarští přistoupili hodně laxně, že Boleslav podcenili. Souhlasíte s ním?

To musí vědět oni, jestli nás podcenili nebo ne. Výkon, jaký proti nám podali, si musí zhodnotit oni sami. Pro nás je to jenom dobře, že to zahráli tak, jak to zahráli. My máme tři body a to je všechno, co nás zajímá.

Děkujeme za rozhovor.