BK MLADÁ BOLESLAV

Fanouškům se nedivím. Měli s námi hodně velkou trpělivost, uznal Jaroslav Balaštík

1. 4. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po utkání s Karlovými Vary patřil do skupinky hráčů, kteří vzdor výhře zamířili se sklopenými hlavami do kabiny. Jaroslav Balaštík (na snímku) přiznal, že "stávku" fanoušků, kterou uspořádal boleslavský kotel právě na zápas se Západočechy, chápe. Zároveň ale vyjádřil naději, že nad nimi příznivci Bruslařského klubu snad ještě definitivně nezlomili hůl, a že se vrátí. "To nejtěžší je teprve před námi. Budeme vás potřebovat," vzkázal.

Jaroslave, utkání s Karlovými Vary se odehrávalo v hodně zvláštní atmosféře. Jak jste to celé vnímal?

Bylo to nepříjemné, ale já to plně respektuji. Fanoušci mají na takovou věc právo. Naprosto férově uznávám, že s námi byli hodně trpěliví, možná až moc. Nezbývá než poděkovat těm lidem, co přišli i tak a podporovali nás.

Takže s tím protestem souhlasíte?

Ono to bylo plánované?

Ano, bylo.

I tak můžu jen zopakovat to, co už jsem řekl. Měli s námi hodně velkou trpělivost. Stáli za námi celou sezonu, podporovali nás i ve chvílích, ve kterých bychom na tom možná jinde byli už podstatně hůře. Já to beru, chápu, že ten džbán trpělivosti přetekl. A nedivím se.

Co byste na to fanouškům vzkázal?

To, co jsem řekl, a k tomu prosbu: Že budeme rádi, když se vrátí. Nemá cenu si cokoliv nalhávat, to nejtěžší nás teprve čeká. A bez nich to půjde špatně.

Takže to, co fanoušci udělali, nebylo nadarmo? Je to pro vás výzva?

Určitě. Za žádnou cenu bych nechtěl, aby si kdokoliv myslel, že to jen tak házíme za hlavu. V kabině jsme se o tom bavili, chceme jim splatit to všechno, co s námi vydrželi po celou sezonu.

Věříte, že se jim odvděčíte tím, že by nemuseli fandit při baráži?

Věřím, ta šance tady je. I když malá, nemá cenu si cokoliv nalhávat. Bohužel to není jen v našich rukách, to je ten problém, ale budeme se rvát do poslední minuty. To slíbit můžu.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav