BK MLADÁ BOLESLAV

Po zápase v Litvínově může být rozhodnuto, Boleslav bude bojovat o naději

5. 4. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Pomyslný boj o neúčast v baráži se dvě kola před koncem soutěže se vší pravděpodobností zúžil už jen na dva celky, šance Bruslařského klubu jsou navíc víceméně pouze teoretické. Přesto Středočeši rozhodně nic nebalí a chtějí se do poslední chvíle pokusit o sportovní zázrak. Ve hře je šest bodů, tým z města automobilů ztrácí na předposlední Karlovy Vary bodů pět. Aby naděje těch, kteří vyznávají zelenobílé barvy Bruslařů a stále věří, neskončily převálcovány krutou barážovou realitou, udělají mladoboleslavští hokejisté na ledě HC Verva Litvínov všechno proto, aby zvítězili. Utkání začne v pátek 6. dubna od 17:30.

Aktuality

Výjezd do Litvínova!

Oficiální fanklub BK Mladá Boleslav pořádá výjezd i na poslední venkovní utkání play-out, které je na programu tento pátek 6. dubna v Litvínově. Odjezd je ve 14:30 od fotbalového stadionu. Cena je 200 Kč včetně vstupenky. Zájemci se mohou hlásit u p. Hanouška na tel. č.: 774 141 410.

Hořký kalich, kteří si boleslavští hokejisté sami namíchali, nyní musí vypít do dna. Bylo to právě domácí utkání s Litvínovem, které mohlo otočit kormidlo a nasměrovat boleslavskou bárku proti proudu, mimo dohled vodopádu, na jehož hraně bude poslední tým soutěže balancovat s vítězem první ligy.

V pátečním utkání bude situace zcela odlišná. Litvínov je víceméně zachráněn, do baráže by ho mohla poslat snad jen souhra náhod. K absolutní jistotě ale stále potřebuje jeden bod a cíl pro páteční utkání je tak pro Vervu zcela jasný - neprohrát v základní hrací době a definitivně odehnat barážovou hrozbu.

Severočeši berou účast ve skupině jako opravdovou hrozbu. Naznačil to návrat Jiřího Šlégra na extraligová kluziště. Řízný bek si ve čtyřech utkáních připsal tři asistence a několik potyček, v tabulce pravdy má zatím +2 body a v této discíplíně patří mezi nejlepší hráče svého týmu. V posledním utkání si to politik/obránce ve férové bitce rozdal s Jakubem Čuttou a odešel poražen. Je pravděpodobné, že oba na sebe budou narážet i v pátek.

Vzájemné zápasy

Ve vzájemných soubojích v základní části ani jeden z týmů nijak zvlášť nedominoval a oba celky si odnesly po šesti bodech. Ve skupině o udržení už je to ale jiná písnička. Verva zvítězila ve dvou ze tří případů, Bruslaři se radovali jen jednou po šťastné výhře 4:3. Oba soupeři působí velmi vyrovnaně, jen jedno z utkání v play-out totiž skončilo jinak než jednobrankovým rozdílem.

Černou můrou jsou pak pro Středočechy litvínovské obraty. Hned ve dvou případech šli boleslavští hokejisté do závěrečné třetiny s tříbrankovým vedením, nakonec ale pokaždé odcházeli poraženi. Pokud se chce tým z města automobilů stále pomýšlet na neúčast v baráži, podobné zaváhání si rozhodně nemůže dovolit.

Sestavy z posledního kola:

HC Verva Litvínov: Franěk – Kousalík, Kubát – Stříteský, Jareš – Černošek, Brejčák (do 20. min.) – Šlégr – Majdan, Hübl, Lukeš – Kafan, Frolík, Ručinský – Černý, Hujsa, Gerhát – Kubinčák, Jenáček, Laš (do 40. min.)

BK Mladá Boleslav: Hübl - Beňovič, Rýgl, Čutta, Hay, Žabka, Mozík, Baldwin - Balaštík, Pabiška, Loskot, Stieler, Lenc, Nouza, Mikulík, Goertzen, Chaloupka, Podkonický, Tomas, Bahenský, Výborný

Statistiky

ZS Ivana Hlinky | 6.4.2012 17:30

HC Verva Litvínov 11. o udržení BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
2. místo, 81 bodů umístění 4. místo, 75 bodů
167:201 skóre 150:190
6:3 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 3:0 (Slavia)
2:6 (Karlovy Vary, Slavia) nejvyšší prohra 1:3 (Litvínov)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
16,29 % využití přesilových her 17,94 %
94 góly v přesilových hrách 94
14 góly v oslabeních 6
František Lukeš 10 bodů (6+4) nejproduktivnější hráč David Vrbata 12 bodů (3+9)
František Lukeš 6 gólů nejlepší střelec Andrej Podkonický
Jaroslav Balaštík
Tomáš Nouza, všichni 4 góly
Karel Kubát 5 asistencí nejlepší nahrávač David Vrbata 9 asistencí
Juraj Majdan +5 nejlepší hráč v +/- David Vrbata
Darrell Hay, oba +5
Martin Frolík -4 nejhorší hráč v +/- Roman Tomas -10
Jiří Gula 16 minut nejtrestanější hráč Roman Tomas 26 minut
Martin Volke 92,14 %
Martin Franěk 92,93 %
Patrik Nechvátal 82,35 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 91,92 %
Michal Valent 86,11 %
Martin Volke 3,06
Martin Franěk 2,22
Patrik Nechvátal 4,50
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,62
Michal Valent 5,08
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav