BK MLADÁ BOLESLAV

Kapitán Výborný: Ústí nebo Chomutov? Na tom nezáleží, tak jako tak se musíme dobře připravit

8. 4. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - V Mladé Boleslavi už baráž dobře znají, kapitán David Výborný (na snímku) ji ale okusí vůbec poprvé. Zatím ještě nikdo netuší, s kým se Bruslaři pustí do křížku tentokrát, podle sedmatřicetiletého útočníka na tom ale zrovna dvakrát nezáleží. Ať už to bude Ústí nad Labem nebo Chomutov, budou ze sebe muset hráči středočeského klubu vydat to nejlepší.

Davide, s čím jste šli do zápasu se Slavií, který pro vás už fakticky nemohl nic změnit?

Chtěli jsme vyhrát. A taky trochu zapracovat na svém sebevědomí. Dali jsme tři góly, ale nevyhráli jsme, což je škoda. Ale jak jste řekla, nic se vlastně nemění.

V minulých letech většinou poté, co bylo jasné, že bude Boleslav hrát baráž, přestali nastupovat klíčoví hráči. Vy jste ale sestavu vůbec nezměnili...

Nemá smysl, aby z toho kdokoliv nějak vypadl, vždyť už za týden to celé začne. Nechtěli jsme se zranit, to bylo asi vidět, ale snažili jsme se udržet v tempu.

Kdy se podle vašeho názoru všechno zlomilo v neprospěch Mladé Boleslavi?

Do baráže nás poslaly zápasy s Litvínovem. Fakt, že jsme je nezvládli. Tehdy začínalo být definitivně jasné, jak to dopadne.

Pro vás osobně bude baráž úplně novou zkušeností. Jaké jsou vaše pocity?

Zatím žádné, to asi teprve přijde. Nikdy jsem baráž nehrál.

Takže žádná nervozita?

V tuhle chvíli ne. Navíc - v mém věku?

O soupeři Boleslavi se rozhodne až v sedmém utkání mezi Ústím nad Labem a Chomutovem. Je to jen teorie, ale koho byste raději?

Nevím. Řekl bych, že je to jedno. Oba to jsou týmy, které hrají dlouhodobě špičku první ligy. Ať to bude ten nebo ten, musíme se co možná nejlíp připravit.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav