BK MLADÁ BOLESLAV

Benáteckou misi zakončíme proti Třebíči

30. 10. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. - Už jen jeden zápas odehrají boleslavští hokejisté na Zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou. Konkrétně to bude již tuto středu 31. října. Od 17:30 poměří síly s Horáckou Slavií Třebíč. Pokud nebudete moci navštívit utkání osobně, o jeho průběhu můžete být informování prostřednictvím on-line přenosu, který pro fanoušky u svých počítačů jako pokaždé připravíme.

Boleslavským hokejistům se v minulé sezoně během základní části proti Třebíči nedařilo. Radovali se pouze v prvním utkání, kdy ve Zlatopramen Aréně zvítězili těsně 3:2.V dalších třech vzájemných měřeních sil se radovala Horácká Slavia. Doma nejprve vyhrála 3:1, poté triumfovala ve Zlatopramen Aréně poměrem 2:1 a po stejném výsledku získala tři body také na svém ledě.

Oba týmy pak na sebe narazily ve čtvrtfinále loňského play-off. Horácká Slavia nenavázala na výborné výsledky proti Mladé Boleslavi ze základní části a s vyřazovacími boji se rozloučila jen s jedním vítězstvím. První dva zápasy ve Zlatopramen Aréně vyzněly jasně pro domácí. Na úvod dostali hosté “sedmičku“ a ve druhém utkání už prohrávali o čtyři góly, přesto nakonec podlehli soupeři “jen“ 2:4. Třetí zápas sice vyšel Třebíčským, když na svém ledě vyhráli 2:1 v prodloužení, ale druhý venkovní duel si Boleslavští nenechali utéct. Zvítězili 4:1 a série se za stavu 3:1 přesunula zpět do středočeského města. Domácí nedali soupeři šanci a po výhře 6:0 postoupili do semifinále.

S Třebíčí se Mladoboleslavští utkali jednou také v přípravě. Ačkoliv se třikrát prosadil Mikulík, Středočeši odešli z ledu poraženi, neboť se kromě sedmadvacetiletého hráče nikdo jiný neprosadil a Fikrt v bráně Bruslařského klubu inkasoval čtyřikrát.

Při pohledu na aktuální tabulku skupiny Východ spatříme, že našemu nejbližšímu soupeři v ní patří čtvrtá příčka. Na zisku 27 bodů má svůj podíl také nejproduktivnější hráč Třebíčských Lubor Dibelka, jenž téměř celou minulou sezonu strávil v druholigové Technice Brno, kde během 38 utkání nasbíral 48 bodů (21+27). Ve své produktivitě pokračuje i letos. Ačkoliv působí o soutěž výš, získal už 15 kanadských bodů (5+10). Druhá příčka v klubových statistikách patří exboleslavskému Michalu Oliveriusovi. Zkušený forvard se trefil už osmkrát. Je prozatímním nejlepším střelcem klubu a na dalších pěti brankách se podílel gólovou přihrávkou.

V kádru Horácké Slavie nalezneme také dalšího hokejistu, který v minulosti působil ve středočeském klubu. Je jím Bořek Sláma. Během svého dvouletého angažmá se zde nedokázal dlouhodobě prosadit, a tak pro další sezonu zvolil působení v Třebíči. Zmínit musíme také měsíční hostování Tomáše Kolafy z Mladé Boleslavi v třebíčském klubu, které vyprší až 2. listopadu a patrně se tedy postaví proti “svým“.

Výborná forma momentálně provází Horáckou Slavii. Moravané naposledy prohráli v 10. kole, kdy v domácím prostředí nestačili na jihlavskou Duklu. Poté následně porazili Ostravu, Šumperk, Havířov, Prostějov, Havlíčkobrodským dokonce nasázeli sedm gólů a naposledy v sobotu na nájezdy uspěli proti Hradci Králové. V normální hrací době skončilo utkání 5:5. Po jedné brance zaznamenali Kolafa s Matušíkem, další tři přidal Oliverius, jenž zároveň proměnil rozhodující nájezd.

Třebíč nastoupila proti Hradci Králové v sestavě: Luňák - Hrbáček, Sláma L. - Bulička, Kolafa - Sláma B., Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Krätzer - Čech, Zahradník, Látal.

Středočeši mají momentálně hodně náročný program. Středeční zápas s Třebíčí totiž bude jejich třetím během pěti dní. V sobotu vyhráli 2:0 v Havířově a díky pondělnímu vítězství 3:2 na nájezdy v Hradci Králové, kde se jednalo o dohrávku prvního kola, se posunuli do samotného čela první ligy. Ve východočeském městě se střelecky prosadili Macháček s Ivanem a o zisku druhého bodu rozhodl z nájezdu Eiselt.

Mladá Boleslav nastoupila proti Hradci Králové v sestavě: Šindelář - Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Mazanec, Macháček, Všetečka, Mertl - Rumpel, Ivan, Eiselt - Nouza, Král, Gombár - Handlovský, Gulaš, Gajovský - Sedlák, Sýkora, Mikulík

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav