BK MLADÁ BOLESLAV

Milan Mikulík: Nájezdy jsou vždycky vabank. O to víc si vážíme, že jsme je zvládli

21. 4. 2012
Autor: Jitka Čechová
C h o m u t o v - Z chomutovských tribun si v rámci druhé barážové dvojice zápasů ledacos vyslechl. Piráti Milana Mikulíka (na snímku) zkrátka příliš nemusí, což je nejspíš důsledek ještě z dob jeho působení v Ústí nad Labem. Boleslavský útočník si z toho ale nic nedělá, naopak se zdá, že s něčím takovým v rámci baráže musí počítat každý hráč. "Tohle je baráž, a jestli někdo čeká, že budeme hrát v rukavičkách a dávat si přednost, pak se dost plete," řekl.

Milane, co se vám honilo hlavou ještě před těmi samostatnými nájezdy?

Nájezdy jsou vabank, buď vám to vyjde, nebo nevyjde. Takže pochopitelně jsme měli obavy. O to víc si ceníme toho, že jsme to zvládli. Dokázal nás skvěle podržet Jarda Hübl, druhou polovinu zápasu nám kryl záda naprosto stoprocentně. Bohužel jsme opět měli špatný začátek, ale asi můžeme říct, že konečným výsledkem mu tentokrát můžeme dát zapomenout.

Nájezdy jste rozhodl právě vy. Věděl jste, s čím do toho půjdete?

Věděl jsem, že to udělám právě takhle. Když jsem viděl, že si brankář kleká po tom mém prvním naznačení, už to bylo relativně snadné.

Kdyby vyhrál Chomutov, vypadalo by to s vámi už nejspíš hodně zle. Myslíte si, že teď bude minimálně ta psychická výhoda na vaší straně?

Těžko říct. Chomutov hraje výborně a my k němu máme velký respekt. Ale musíme hrát svoji hru a pořád přitvrzovat. Jedině tím jim dokážeme brát síly a otrávit jim to. Když budeme kompaktní, když budeme držet při sobě, tak je musíme přehrát.

Vy už jste to řekl sám, ale přeci jen bych se k tomu ještě vrátila: Proč byl ten úvod z vaší strany zase tak špatný?

Já nevím. Vážně nevím, co tam vyvádíme. Chomutov ty začátky prostě má. Na rozdíl od nás. Musíme na to přijít a musíme se snažit hrát od první minuty tak, jak hrajeme na konci zápasu. Protože tam, myslím, Chomutovu prostě ubývají síly. Přece jen tu sezonu měli delší, jejich finálové zápasy byly určitě trochu o něčem jiném.

Chomutov mohl klidně vyhrát už v základní hrací době, v posledních vteřinách nastřelili jeho hráči tyčku. Zatrnulo vám hodně?

Abych řekl pravdu, tak já jsem to neviděl. Zrovna jsem seděl se sklopenou hlavou a vydýchával jsem střídání. Prostě jsme měli štěstí, to ano, ale musíte mu jít naproti, aby vám k něčemu doopravdy pomohlo. A to jsme tentokrát dokázali.

Zdá se, že Chomutov má tak trochu pifku na vás a vy zase na něj. Pravděpodobně to má souvislost s dobou, kdy jste hrál v Ústí nad Labem, že?

Tak nějak to asi bude. Mimochodem: kluci z Ústí mi posílali SMSky, že prý máme Chomutov porazit. Myslím, že ti samotní hráči nejsou zrovna oblíbení a samozřejmě, nebudu si nic nalhávat, já vím, že mě v Chomutově taky zrovna nemusejí. Nemám, co víc bych k tomu, řekl. Tohle je baráž, a jestli někdo čeká, že budeme hrát v rukavičkách a dávat si přednost, pak se dost plete.

Děkujeme za rozhovor.