BK MLADÁ BOLESLAV

Barážová série se vrací zpátky do Boleslavi. Pátý zápas nejspíš hodně naznačí

22. 4. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V play-off se říká, že kdo pro sebe urve třetí zápas, s největší pravděpodobností vyhraje i celou sérii. A protože se na čtyři vítězná utkání hraje i baráž, bývá to pravidlem i tady. Samozřejmě ale nikoliv železným a nepřekonatelným, a tak už v neděli 22. dubna vyhraje kdokoliv, rozhodně to neznamená, že má extraligu s definitivní platností v kapse. Tím spíš, když je letošní série o udržení/postup tak vyrovnaná. Připomínáme, že úvodní buly padne už v 17 hodin!

Nemá cenu cokoliv si nalhávat, Bruslaři v letošní baráži zatím až doposud tahali za ten pomyslně kratší konec provazu. Jednou vedení ztratili, jednou dohnali ztrátu, otočili, ale následně opět prohráli, a dvakrát s úspěchem dotahovali a zápas nakonec zvrátili ve svůj prospěch. Při pohledu na jednotlivá utkání byli vždy týmem, který stahoval vedení toho druhého. Klíčovým bylo vítězství na samostatné nájezdy v pátek večer, protože kdyby Středočeši nevyhráli, přijížděl by Chomutov k pátému duelu za stavu 3:1 na zápasy.

"Zaplaťpánbůh, že jsme to zvládli," odfoukl si bezprostředně po vychytaných nájezdech brankář Jaroslav Hübl. Na něm i jeho spoluhráčích bylo znát, že jim alespoň na moment spadl kámen ze srdce. A optimismem v tu chvíli nešetřil: "Musíme konečně využít domácího prostředí a získat první mečbol. Musíme konečně ukázat, že to my jsme hráli extraligu celý rok."

Na druhé straně barikády si ovšem nemyslí, že Boleslavi domácí prostředí nějak zvlášť pomůže. "Na první pohled se zdá, že budou mít výhodu, ale oba týmy už ukázaly, že umí prohrávat i vyhrávat venku i doma, takže bych řekl, že se to trochu maže," prohlásil Nikola Gajovský. Krom toho se domnívá, že středočeský klub má z toho severočeského strach. "Budou z nás mít hodně velký respekt. Možná až strach," řekl.

Na druhé straně se toto prohlášení pochopitelně nesetkalo s pochopením. "Nesmysl," bránil se Milan Mikulík. "Máme z nich zdravý respekt. Je to dobrý tým a hraje dobrý hokej, ale to je asi tak všechno. My si bez ohledu na všechno ostatní musíme hrát to svoje. Brát jim síly, dotírat, otrávit jim to. Když to zvládneme, můžeme vyhrát," burcoval.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav