BK MLADÁ BOLESLAV

Novým sportovním manažerem je Karel Hornický, mění se i struktura vedení klubu

4. 6. 2012
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Bruslařský klub Mladá Boleslav má nového sportovního manažera. Stal se jím Karel Hornický (na snímku), který ukončil své působení u týmu Bílí Tygři Liberec. “Pozici zastává oficiálně od 1. června,” upřesnil generální manažer Jan Tůma s tím, že na pondělním tréninku se o změně dozvěděli hráči.
Karel Hornický

Karel Hornický působil v severočeském klubu dlouhá léta a v hokejovém prostředí nasbíral bohaté zkušenosti. Ty zúročuje také při práci pro hokejový svaz. Byl totiž jedním z organizátorů letošního hokejového mistrovství světa hráčů do osmnácti let ve Znojmě, Brně a Břeclavi.

Doposud roli sportovního manažera suploval trenér František Výborný, jenž se dvěma funkcím zároveň věnovat nechtěl. “Je to práce po telefonu, v kanceláři, hodně ježdění. Na trénování by pak moc času nezbylo,” řekl v dřívějším rozhovoru Výborný.

Klub ruší pozici ředitele klubu

Na pozici generálního manažera boleslavského klubu končí Cyril Suk. Nahradí ho Mgr. Jan Tůma, dosavadní ředitel klubu – tato pozice se ruší. Cyril Suk se místo toho stane marketingovým manažerem. “Dojde tak ke zjednodušení struktury vedení klubu a orientace v ní,” vysvětlil změny Jan Tůma.