BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav zahájí sezonu doma s Litoměřicemi, derby s Benátkami přinese už třetí kolo

6. 6. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Český svaz ledního hokeje rozlosoval nadcházející ročník 1. ligy a BK Mladá Boleslav tak už ví, kdo a kdy jej čeká. První kolo je na programu ve středu 12. září a Bruslaři v něm budou hostit celek Litoměřic. Základní část skončí v pondělí 18. února a Mladá Boleslav bude hrát taktéž doma - s Mostem. Velkou novinkou je, že se neuskuteční finále play-off. Místo toho dva vítězové semifinálových sérií postoupí přímo do širší baráže o extraligu.

Do sezony nastoupí 14 týmů. Hrací systém je stejný jako v extralize - tedy čtyřkolový každý s každým (dvakrát doma, dvakrát venku).

Kdo si zvykl chodit na hokej i mezi vánočními a novoročními svátky, nebude o nic ochuzen. Na Mladou Boleslav čekají totiž hned dva domácí zápasy - 27. prosince s Hradcem Králové a o dva dny později s Pískem. V novém roce se vše rozjede už 3. ledna.

Tři dny po základní části, která čítá 52 kol, začne vyřazovací část hraná na čtyři vítězství. Týmy, které uspějí v semifinále, budou známy nejpozději 20. března 2013. O čtyři dny později pak odstartuje dvanáctikolová baráž o postup do extraligy. 19. dubna 2013 je na programu poslední barážové utkání.

Kompletní rozpis zápasů BK Mladá Boleslav v sezoně 2012/2013 najdete zde.

Poznámka: Před sezonou ještě proběhne konference ČSLH a následně aktiv klubů 1. ligy, na kterých může dojít ke změnám či úpravám technických norem a jednotlivých dat.