BK MLADÁ BOLESLAV

DEN PÁTÝ: Královská etapa, grilovačka a Bruslaři budou balit kufry

21. 6. 2012
Autor: Jitka Čechová
Ž e l. R u d a - Pátý den ráno zažili Bruslaři překvapení. Po krátké poradě jim totiž trenéři František Výborný a Jiří Slabý oznámili, že kvůli mokrým silnicím si onen slibovaný zlatý hřeb soustředění - Královskou etapu - odjedou už ráno, nikoliv až odpoledne. Po obědě pak oproti zvyklostem následovaly výjezdy do kopců. Na kolech se prý už nedá ani sedět a kola samotná už toho mají také plné zuby.
INFO Z PRVNÍ RUKY!
Přečtěte si reportáže z předchozích dnů cyklistického soustředění!

Na pár vět jsme tentokrát z davu vytáhli Lukáše Pabišku: "Trenéři nás ráno trošku zaskočili," připustil s úsměvem. "S Královskou etapou jsme všichni počítali až odpoledne, ale kvůli dešťům byly silnice hodně mokré a výjezdy do kopců by nemusely být bezpečné. Takže jsme to prohodili," popisoval.

"Byla to docela kruťárna," okomentoval Pabiška samotnou Královskou etapu. "Ještěže už to máme za sebou," doplnil se smíchem a hned se zaměřil na to příjemnější, co je čeká: "Na večer máme naplánovanou menší grilovačku. Už se těším, až si celý tým sedneme a dáme si dobré jídlo. Pivko po tom všem taky nejspíš bodne."

Ani Bruslařům se i v tak namáhavých dnech nevyhnula fotbalová horečka. "Fotbal určitě nejprve probereme u jídla a pak se budeme dívat a fandit," přiznal boleslavský útočník. "Osobně se ale už těším i do postele. V pátek dopoledne ještě protáhneme nohy na kolech a někdy kolem oběda vyrazíme domů," zakončil Lukáš Pabiška.

"Myslím, že nakonec je dobře, že to kluci odšlapali už dopoledne," okomentoval změny v rozvrhu vedoucí mužstva Vladimír Kopecký. "Ráno ještě není takové vedro a obecně je tu lepší vzduch."

Zajímavostí pro pátý den soustředění je určitě přítomnost obránce Petra Chaloupky v doprovodném voze. Kvůli zdravotním problémům totiž nemohl sednout na kolo, tak si alespoň vyzkoušel práci kustoda a mechanika. "Rozhodně se měl co otáčet, řešili jsme spoustu dalších technických problémů. Kola už toho mají asi dost," smál se Vladimír Kopecký.

Královská etapa

Královská etapa je dlouhá "pouze" 41,3 km, boleslavští hokejisté ji ale šlapali 2 hodiny a 40 minut. Vyjíždí se z nulové nadmořské výšky (Železná Ruda) a prvním cílem je Pancíř (1214 m. n. m.). Následuje hodinový sjezd do Zelené Lhoty, při němž se hráči pohybovali rychlostí až 70 km/hod. Jako další přichází opět stoupání - v rámci 4 km na Prenet (1071 m. n. m.) hokejisté bojovali s převýšením 634 m. Poté Bruslaři pokračovali po vrstevnici pod sedlo Pancíře, krátce si oddechli při sjezdu na Horizont a poté se obrátili a znovu vyrazili na Pancíř. A pak už "jen" sjezd do cíle!

Fotografie z pátého dne


Další fotografie si prohlédněte TADY!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav