BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři vyjeli na poprvé na led

23. 7. 2012
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Hokejisté Bruslařského klubu v pondělním dopoledni začlenili do letní přípravy tréninky na ledě. Na tom prvním nechyběl kompletní tým, který se na ledě vystřídal ve dvou skupinách. Pokyny udávali trenéři Výborný a Slabý, z tribuny dění sledovali generální manažer Jan Tůma a spolumajitel klubu Radim Vrbata, jenž se o dění zajímá velice intenzivně.

Na ledě se točily barevně odlišené kompletní hokejové pětky. “Takhle trenéři sestavili formace pro přípravné zápasy, během nich je případně budou měnit,“ prozradil u mantinelu David Vrbata.

Šněrování bruslí místo tenisek byla pro hokejisty vítaná kratochvíle. “Po třech týdnech dovolené se na led těší prakticky každý. Teď nás čeká dřina a dvoufázové tréninky, takže to zas tak příjemné nebude,“ říkal Roman Němeček při odchodu do kabin.

Na prvních cvičeních bylo vidět, že s pukem si hráči už dlouho nepohráli. “Přestávka je na rukách určitě znát, máme však dlouhou dobu na to, abychom se dostali do formy,“ ujišťoval Němeček.

To Marek Loskot měl ještě o starost víc. Léto totiž strávil na kolečkových bruslích a na ledě mu pořád něco chybělo: “Přední kolečko z in-line bruslí... Teď pořád zakopávám a přepadávám,“ podotkl s úsměvem.

Ještě to není ani týden, co se vrátil z in-line hokejového mistrovství světa organizace FIRS. Konalo se v divoké Kolumbii, zemi proslulé narkomafií a špatnou bezpečnostní situací. “Všude nás proto doprovázeli čtyři policajti, abychom se nestali terčem únosu. Jinak se hrálo v krásné hale, organizace byla bezchybná. Pro Kolumbii byl turnaj generálkou na Světové hry, které se v Cali konají příští rok a na které jsme se kvalifikovali,“ zhodnotil Loskot. Česká výprava v Kolumbii vybojovala bronz.

Prohlédněte si fotografie z prvního tréninku!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav