BK MLADÁ BOLESLAV

Přátelské zápasy Bruslařů pokračují, jejich soupeřem je tentokrát Liberec

6. 8. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po dvou prohrách s ruským Jekatěrinburgem a extraligovou Plzní čeká na BK Mladá Boleslav další soupeř. Tentokrát zajíždí mladoboleslavský tým jen o kousek výš na sever, kde se střetne s libereckými Tygry. Přátelský duel startuje v úterý 7. srpna už v 16:30. Dosáhnou Středočeši na první letní vítězství?

Podještědští hokejisté zahájili sérii přípravných utkání s novým týmem Kontinentální hokejové ligy, Lvem Praha. Do posledního místečka zaplněná Svijanská aréna hostila velmi pohledné utkání, vedené v bojovném duchu. Přestože se Lev rychle dostal do vedení, domácím se podařilo utkání zdramatizovat, avšak na výhru Bílí Tygři nedosáhli. K vidění byly dva liberecké góly, které vstřelili Lukáš Krejčík a Antonín Dušek.

Letní přípravu mají Liberečtí převážně ve znamení European Trophy, do níž ovšem vkročí až 14. srpna. Zápasy "mimo" tuto soutěž tak pro Tygry momentálně představují právě jen zápasy se Lvem a Bruslařským klubem.

V blížící se sezoně se sice Boleslav s Libercem nepotká, společnou minulost ale mají díky uplynulým čtyřem letům poměrně pestrou. A Bruslaři si proti Tygrům v obecném měřítku nikdy nevedli nijak špatně. Ačkoliv nepůjde o mnoho, zápas by mohl být zajímavý například pro Michala Pavlů, který v Mladé Boleslavi hostuje právě z Liberce. Nový sportovní manažer Bruslařů Karel Hornický je také z města v Podještědí.

Tygři mají nového trenéra, po odchodu Petra Kalouse do KHL převzal vedení týmu ex-plzeňský Marian Jelínek. Do kontinentální ligy zamířil také ostrostřelec Milan Bartovič. V Liberci skončili také Tomáš Klimenta (Třinec), Marek Trončinský (Jugra Chanty-Mansijsk) a Tomáš Vak (Pavlodar). Odchod Martina Rýgla nelze pokládat za odchod v tom pravém slova smyslu, protože tento obránce zamířil z Boleslavi, kde hostoval, rovnou do Chomutova.

Kromě trenéra Jelínka přišli do klubu: Roman Vlach (Zlín), David Havíř (Chomutov), Tomáš Filippi (Baie-Comeau Drakkar), Adam Jánošík (Gatineau Olympiques), Peter Galamboš (Martin), Juraj Cebák (Bánská Bystrica).

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav