BK MLADÁ BOLESLAV

První domácí utkání! Bruslaři versus jihokorejský High1

15. 8. 2012
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – První přípravný zápas na domácím ledě a s exotickým soupeřem mají na programu hráči Bruslařského klubu už tento čtvrtek. Jeden ze sedmi účastníků Asijské ligy ledního hokeje, jihokorejský celek High1, který se v České republice připravuje na nadcházející sezonu, svolil k přípravnému utkání právě na ledě Bruslařů, a to ve čtvrtek 16. srpna od 17:30. Utkání je volně přístupné, tak přijďte hráče povzbudit!
HIGH1

Asijská liga ledního hokeje má celkem sedm týmů (dva zástupci z Jižní Koree, čtyři z Japonska a jeden tým z Číny). Systém hry je velmi podobný tomu, jaký známe z České republiky, tzn. domácí a venkovní zápasy v základní části a poté následuje play-off. Každý tým odehraje v sezoně celkem 36 zápasů. S každým klubem se utká 3x doma a 3x venku. Základní část se dohrává v půlce února a pět týmů s nejvyšším počtem bodů soutěží dále o titul.

Tým z jihokorejského města Chuncheon se zformoval až v roce 2004 z hráčů bývalé Korejské ligy, změnil si název, halu a také nové logo. Ve znaku klubu najdeme Afghánského loveckého psa, který má symbolizovat sílu a rychlost ledního hokeje. Barvami klubu je černá, bílá a rudá.

Tým vedený trenérským duem Kim Yoon-Sung a Eui-Suk Shin se loni dostal do bojů o titul z pátého, tedy posledního postupového místa.

Fanoušky BK Mladá Boleslav bude především zajímat fakt, že v aktuální soupisce High1 figuruje mimo jiné i bývalý hráč Brulařů, rodák z kanadské Oshawy, útočník Scott Barney. Hráč, který dříve nastupoval například za Los Angeles, Atlantu nebo finský klub SaiPa Lappeenranta, je čerstvou posilou Loveckých psů z High1 pro nadcházející sezonu.

SCOTT BARNEY

Ve statistikách soupeře ale nejvíce figuruje útočník Michael Swift. Tento šikovný Kanaďan vede žebříček Asijské hokejové ligy a s nejvyšším počtem kanadských bodů si v minulé sezoně připsal 44 přesných zásahů a 46 asistencí. Brankářskou oporou týmu je Mitsuaki Inoue s 91,29% úspěšností. Mezi další zahraniční posily patří kanadský obránce Bryan Young.

Člověk by se mohl domnívat, že mezi největší odlišnosti obou soupeřů bude patřit váhový a výškový průměr hráčů. Korejci jsou všeobecně známí svým menším vzrůstem a nižší váhovou kategorií, přesto se průměrná výška v týmu se pohybuje okolo 177 cm (Mladá Boleslav 182 cm) a průměrná váha je 79 kg (Mladá Boleslav 83 kg). Tento výškový a váhový průměr nejvíce dorovnávají zahraniční posily klubu (Scott Barney měří 193 cm a váží 100 kg). Bude tedy velmi zajímavé, jak se jihokorejští hokejisté vyrovnají s tvrdším stylem evropského hokeje, nebo zda Boleslavské předčí svou mrštností a rychlostí. Nutno podotknout, že Bruslaři vyhráli své dva poslední přípravné zápasy. Přidají i další vítězství? To vše a mnohem víc se dozvíme už ve čtvrtek ve ŠKO-ENERGO Aréně. Tak přijďte!

Pravděpodobná sestava High1: Sun-ki (Won, Mitsuaki) – Eun-Joon, Tae-An, Yu-Won, Sin-Il, You, Hyun-Min, Hyung-Joon, Swift, Dong-hwan, Sung Jun, Barney, Bin – Jun-Il, Hyon-Ho, Hyeok, Kwang-Sik, Ryuichi, Young, Hyun-Mok, Hyun-Bin, Jae-Uk

Sestava BK Mladá Boleslav z posledního přípravného utkání: Lakosil (Valent) – Němeček, Pojkar, Šmach, Kasík, Jindra, Pavlů, Chaloupka – Mikulík, Výborný, Vrbata, Jiránek, Pešut, Kafka, Rys, Loskot, Lenc, Marek, Kupec, Demel

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav