BK MLADÁ BOLESLAV

Nejen probuzení střelců dělá radost trenérům

26. 8. 2012
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Výsledek dvakrát 6:1 čekal málokdo. Lublaň z Mladé Boleslavi odjela po dvou trpkých porážkách a ne že by to boleslavské trenéry netěšilo. “Asi si nepřipouštěli, že by tady takhle mohli prohrát,“ podotkl asistent trenéra Jiří Slabý (na snímku v popředí).

V úvodu jste Lublaň zasypali střelami. Byla tak zvolená taktika?

My se chceme prezentovat takovou hrou. Hrát co nejjednodušeji, tlačit se do koncovky, hodně střílet. To se nám docela dařilo.

Myslíte, že byla Lublaň soupeřem, který vás dostatečně prověřil?

Myslím, že to byl dobrý soupeř a prověřil nás dost. Když nám snížili na 2:1, hra se trochu přelila na jejich stranu. My jsme se z toho ale dokázali dostat a nepovolili jsme jim více. Takové zápasy nás budou čekat i v první lize, takže z tohoto pohledu to pro nás bylo pozitivní.

Zápas byl dlouhou dobu poměrně vyrovnaný, zlepšila se tedy hra Slovinců?

K utkání přistoupili s chutí, aby odčinili prohru, kterou utrpěli v předchozím zápase. Nechtěli dát najevo, že by jejich soutěž měla být méně kvalitní. Dvě třetiny se jim rozhodně dařilo hrát lépe, i když nám některé šance nevyšly.

Vidíte v boleslavské hře něco, co se vám výrazně nelíbí a chtěli byste na tom pracovat?

Nějaké věci tam jsou, ale ty si necháme pro sebe. Naopak máme radost z toho, co se nám z tréninku daří přenášet do zápasu. Je teprve začátek sezóny a ještě máme dost času, abychom naši hru ještě více zlepšili.

Slovinci se zdáli být v závěru frustrovaní, často se chtěli prát.

Neunesli to, že tady dvakrát prohráli. Asi čekali, že nás porazí, pravděpodobně si nepřipouštěli, že by tady mohli dvakrát takovým způsobem prohrát.

Dvakrát 6:1 je poměrně vypovídající výsledek. Nečekali jste sami oba zápasy obtížnější?

Výsledek vypadá jednoznačně, ale zápasy takové nebyly. Spíše bych řekl, že jsme i předchozí přípravné zápasy hráli slušně, jen nám tam nepadaly góly. Teď se zadařilo a střelci se probudili. Tak jim to snad vydrží i do mistráků.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav