BK MLADÁ BOLESLAV

Tým z města automobilů čeká poslední dvojzápas letní přípravy, soupeřem bude Beroun

29. 8. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Zhruba dva týdny schází do začátku nového ročníku 1. ligy. Bruslařský klub se v letní přestávce pečlivě připravoval, ladil formu a nyní má před sebou poslední prověrku. V dvojzápase čeká HC Berounští Medvědi, tedy soupeř, na kterého budou mladoboleslavští hokejisté v blízké budoucnosti pravidelně narážet. První střetnutí odehraje tým z Pojizeří ve čtvrtek 30.sprna od 15:00 v pozici hostujícího celku, odveta ve ŠKO-ENERGO Aréně se bude konat v úterý 4. září od 17:30.

Naposledy se oba soupeři střetli 26. ledna 2008 v souboji prvního a posledního celku prvoligové tabulky. Utkání na berounském ledě zvládli lépe hosté z Mladé Boleslavi, kteří sice prohrávali brankou Tvrzníka, ale zásluhou Rumpela, Gajovského a Boháče otočili vývoj utkání a díky vítězství překročili magickou hodnotu sta získaných bodů. Poslední měření sil v postupové sezóně dnes pamatují už jen Václav Drábek, Tomáš Nouza a Milan Mikulík.

POSLEDNÍ STŘETNUTÍ
Takto bojoval ještě Jiří Gombár s hráčem Berouna v postupové sezóně 2007/2008. Poslední měření sil skončilo vítězstvím Mladé Boleslavi 3:1.

Medvědi prozatím odehráli v rámci přípravy sedm utkání. Velmi dobře si vedli s extraligovou Plzní, které nakonec přeci jen podlehli 2:3. Ke poměření aktuální formy si Berounští k dvojzápasu pozvali i celek z nižší ruské soutěže Agbars Ariada (farma AK Bars Kazaň, KHL), proti němuž uhráli remízu 1:1 a druhý zápas jasně prohráli 2:6. Pokud poslednímu přípravnému soupeři Bruslařského klubu něco nefunguje, je to defenziva, což dokazují porážky 3:6 od Litoměřic nebo 3:4 od Benátek nad Jizerou.

Minulý ročník se Berounu, podobně jako Mladé Boleslavi, příliš nevydařil a skončil na předposlední místě, zaručující účast v baráži o 1. ligu. V ní si ale Medvědi nevedli vůbec špatně a skupinu vyhráli. Především díky tomu si nyní mohou Berounští zahrát v jedné soutěži právě i s Bruslařským klubem. Neúspěšné výsledky ale nezůstaly bez odezvy a začaly se dít velké věci.

Překvapivé šarády rozehrálo vedení Medvědů s fanoušky i s ostatními prvoligovými týmy. Přes léto jsou oficiální webové stránky berounského klubu mimo provoz a složení mužstva je prozatím zakryto rouškou tajemství. Alespoň tedy částečně, jelikož v rámci odehraných utkání se přeci jen nějaká jména odkrýt podařilo. Jako kouč se s týmem připravuje Aleš Totter, který ještě loni trénoval Tatranské Vlky ze Spišské Nové Vsi.

Jediné oficiálně potvrzené posily hráčského kádru jsou útočníci David Videlka a Jan Trojan ze Znojma. V dresu Berouna se ale třeba objevili i Ladislav Gengel, Aleš Padělek, nebo explzeňský Pavel Vostřák a spousta dalších. Kdo se prosadil a kdo ne prozatím není jasné. V brance Medvědi zkoušejí Carla DiRienza, jenž vlastní italský i kanadský pas a v přípravě se parádně předvedl, když držel na uzdě střelce Plzně.

"Změn bude mnoho, v podstatě budujeme úplně nový tým s jinou filozofií, než doposud," vysvětlil generální manažer Kříž pro MF Dnes. Bude zajímavé sledovat, co se nakonec z klubka testů a mystifikací povede vytvořit za tým.

Sestava HC Berounští Medvědi z posledního přípravného utkání: DiRienzo - Jebavý, Malý, Hertl, Vítek, Kořínek, Martinec, Zeman, Doležal, Barta, Vostřák, Meidl, Karpov, Padělek, Suchánek, Palaščák, Gengel, Trojan, Videlka, Csanyi

Sestava BK Mladá Boleslav z posledního přípravného utkání: Valent - Němeček, Pojkar, Kasík, Šmach, Jindra, Chaloupka, Drábek, Pavlů - Vrbata, Hrdel, Belay - Nouza, Pabiška, Kafka - Jiránek, Demel, Lenc - Loskot, Rys, Pešut