BK MLADÁ BOLESLAV

Milan Mikulík dva góly vstřelené v jednom oslabení nepamatuje

4. 9. 2012
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté si formu na začátek ligy načasovali znamenitě. V posledním přátelském utkání podali skvělý výkon, možná nejlepší z celé přípravy. Navíc se jim povedl nevídaný kousek – dva góly v tomtéž vlastním oslabení. Koho jiného jsme mohli vyzpovídat než hráče, který si v utkání připsal čtyři kanadské body, tedy Milana Mikulíka (na snímku). Ten nám prozradil, jak by se měla v nadcházející sezóně Boleslav prezentovat: "Vlétnout na soupeře a ukázat mu, kdo je na ledě pánem!" No řekněte, nezaplesá při tomto prohlášení srdce každého boleslavského fandy?

Milane, dnes parádní výkon týmu, vy sám jste navíc zaznamenal gól a tři asistence. Dnes vám to prostě sedlo, že?

Byl to poslední přátelák a jsme rádi, že jsme se takhle naladili na začátek ligy. Ale už od začátku si vkládáme do hlavy to, že je jedno, která pětka rozhodne. Všichni musíme táhnout za jeden provaz.

Jak se vám hraje ve vaší formaci? Předpokládám, že ve stejném složení budete hrát i soutěžní zápasy.

Měli bychom takhle začít. Doufám, že to bude fungovat a trenér nás nechá pohromadě. Úlohy v naší pětce jsou jasně rozdané, každý si tu svou snaží plnit. Myslím, že si takhle vyhovíme.

Dalo by se říct, že byl tento zápas z celé přípravy nejpovedenější?

Měli jsme dobrý zápas i v Hradci, kde jsme dali dva góly ve čtyřech minutách. Potom jsme jako mančaft trochu usnuli na vavřínech. Ale dnes jsme zase ukázali, jakým směrem bychom se měli v sezóně ubírat. Vlétnout na soupeře a ukázat mu, kdo je na ledě pánem.

Dařila se vám hra v oslabení. Nejen, že jste nepouštěli soupeře do šancí, ale sami jste dva góly dali a to dokonce během jednoho oslabení. Pamatujete tohle někdy?

Nějaké góly v oslabení už jsem zažil, ale dva, to určitě ne. Je to tím stylem, který trenér chce, abychom hráli. Hrajeme v oslabení agresivně a z toho to pak plyne. Soupeře někdy dostaneme do takových situací, kdy jim uskočí puk. Protože mají přesilovku, nechtějí to odevzdat a ještě se s pukem snaží něco vymyslet, jenže my je hned napadáme, hrajeme do těla. Tím získáváme kotouče.

Podle zkušeností z přípravy, troufnete si teď tvrdit, na jakých příčkách by měla Boleslav hrát? Jestli bude patřit k absolutní špici?

Určitě by to bylo krásné, hlavně pro zdejší diváky, kteří tu čtyři roky zažívají poslední flek. Pro nás by to bylo trochu osvobození. Konečně bychom si oddychli a hráli v klidu. Ale ten začátek bude rozhodně těžký. Všichni soupeři na nás půjdou na sto dvacet procent. Musíme se na ně koncentrovat a zápas od zápasu jít postupně po schůdkách nahoru a svůj cíl nakonec splnit.

Hodně štěstí. Děkujeme za rozhovor.