BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři na tiskové konferenci oficiálně vykročili do nové sezony. Představili i dresy

10. 9. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - AKTUALIZOVÁNO Zástupci BK Mladá Boleslav v pondělí 10. září oficiálně předstoupili před novináře a představili své vize a cíle pro svůj prvoligový ročník 2012/2013. Tiskové konference se zúčastnili generální manažer Mgr. Jan Tůma, marketingový manažer Cyril Suk, sportovní manažer Karel Hornický, Radim Vrbata, trenér František Výborný a kapitán Bruslařského klubu David Výborný. Klub rovněž představil nové dresy.

Téměř kompletní přepis tiskové konference BK Mladá Boleslav najdete v online přenosu.

Generální manažer Mgr. Jan Tůma v úvodu tiskové konference stručně shrnul sportovní cíle, které si Bruslařský klub vytyčil: "Chceme hrát dobrý a kvalitní hokej a pochopitelně vyhrávat. Cílem je play-off a pochopitelně následná baráž. Pokud se dostaneme tam, stát se už může naprosto cokoliv. Zvlášť když se letos chystá rozšířený model baráže." Naznačil také ožehavé téma rozpočtu: "Oproti extralize neevidujeme žádný velký propad. Jedeme tedy podle plánů, nemusíme v ničem nijak zvlášť couvat."

Jan Tůma také okomentoval nové logo klubu, které u fanoušků vyvolalo poměrně rozruch: "Shodli jsme se, že od názvu klubu utíkat nebudeme, protože má svoji historii. Nové logo ale považujeme za pozitivní krok kupředu, ačkoliv si dobře uvědomujeme, že se nemusí líbit každému. Doufáme ale, a udělám pro to všechno, že jej fanoušci brzy přijmou za své."

Ke slovu se dostal také marketingový manažer Cyril Suk, který pohovořil především k otázce partnerů. "Naši sponzoři byli po sestupu skeptičtí, pochopitelně pochybovali o tom, zda se vyplatí nás vůbec podporovat. Postupem času ale pochopili, že je to zkrátka sport a ten není předvídatelný. Když viděli naši snahu a poté, co jsme prohlásili, že chceme zpátky, většina řekla, že do toho půjdou s námi."

Karel Hornický je oproti ostatním v klubu stále relativně nováčkem, velmi rychle se ale zapracoval: "Boleslav jsem přijal jako výzvu. Chceme se zaměřit především na děti a vybudovat stabilní prostředí pro jejich hokejovou i nehokejovou výchovu. Pochopitelně s ohledem na lokalitu, v níž se pohybujeme. Co se týče "A" týmu, platí to, co v posledních měsících pořád opakujeme – chceme jen hráče, kteří se pro Boleslav takříkajíc roztrhají."

Na slova Radima Vrbaty všichni netrpělivě čekali, novináře pochopitelně zajímal jeho postoj k případné výluce NHL. "Konkrétně se o tom budu bavit až od soboty. Teď k tomu řeknu jen toto: Pokud bude výluka na celou sezonu, tak bych v Boleslavi nejspíš hrál. Pokud se ale bude jednat o pár měsíců, tak bych nejspíš nenaskočil, protože všechny ty záležitosti kolem pojistek jsou tak strašně složité, že na pár měsíců se to nevyplatí." Vrbata tak dementoval jakékoliv spekulace, že by měl hrát za Liberec.

Slavný odchovanec Bruslařského klubu pak mimo jiné také potvrdil slova sportovního manažera Hornického: "Z loňského ročníku jsme vybrali jen ty hráče, o kterých jsme věděli, že nám jsou a budou platní. Také se podepisuju pod to, že chceme jít cestou vlastních odchovanců. Je to sice zdlouhavější, ale nejvíc se to vyplatí."

Komentáře Davida Výborného a Františka Výborného pro vás chystáme v individuálních rozhovorech ještě dnes!