BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři se chystají navázat na povedený vstup do soutěže, v cestě stojí Šumperk

14. 9. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Vstup do soutěže zvládl nakonec Bruslařský klub před vlastními diváky úspěšně, nyní bude ale muset čelit převaze fanoušků soupeře a nehostinnému prostředí cizího stadionu. Ve druhém kole bude Středočechy hostit Salith Šumperk. Draci letos v prvním kole prohráli fotbalovým výsledkem v Olomouci, navíc se jim nepodařilo vsítit branku. Dá se tedy očekávat, podobně jako u většiny prvoligových celků, že si Moravané budou chtít na favoritovi spravit chuť. Střetnutí se koná v sobotu 15. září od 17:00. Oficiální výjezd je z důvodu nedostatečného zájmu fanoušků zrušen. Pokud se na utkání nemůžete dostat a toužíte ho vidět, máte možnost z tohoto střetnutí sledovat komentovaný obrazový přenos (více informací v článku)!

Historie

TOMÁŠ NOUZA
Takto se boleslavská stálice rvala o body se šumperským obráncem v sezóně 07/08. Potvrdí Nouza pozici nejproduktivnějšího hráče současné 1.ligy i v kole druhém?

Svá domácí utkání hrají Draci na jednom z nejstarších krytých stadionů v České republice, jenž byl slavnostně otevřen v roce 1969. Oficiální kapacita je 3 500 míst. Poslední vzájemné měření sil absolvovali sobotní soupeři 1. prosince 2007 a z pozice domácího týmu dominovala Mladá Boleslav. Šumperk nedokázal pozdějšího vítěze 1. ligy udržet na uzdě a podlehl 2:7. Po dvou přesných trefách si v dresu Bruslařů připsali Gombár a Mikulík, po jedné přispěli Kuchejda, Král a Nouza.

Loňskou základní část sezóny 1. ligy dokončili Šumperští na dvanáctém místě se ziskem 69 bodů. Za osmou pozicí, zajišťující účast v play-off, tedy zaostali díky velmi vyrovnanému středu tabulky o pouhé dva body. Souboj v minitabulce šesti celků, kdy poslední dvě mužstva čekala baráž o udržení, zvládli Draci velmi dobře a o jednu pozici si v celkovém shrnutí polepšili poté, co pod sebe poslali Kadaň.

Nejproduktivnějšími hráči základní části se v ročníku 2011/2012 stali shodně s 38 kanadskými body útočník Adam Červenka (16+22) a ofenzivní obránce Aleš Holík (12+26). V hodnocení účasti na ledě při vstřelené a inkasované brance už to tak slavné nebylo, oba zakončili sezónu s -8 body. Na třetím místě kanadského bodování skončil Michal Velecký, s ním už ale Draci nemohou počítat, jelikož odešel na roční hostování do Jihlavy.

Aktuality

V průběhu letní přípravy absolvoval Šumperk devět přípravných utkání a jen dvě skončila pro sobotního soupeře Bruslařského klubu porážkou. Moravané nejprve prohráli s Havlíčkovým Brodem 4:7, poté trochu překvapivě nezvládli střetnutí s AZ Havířov a druholigovému soupeři podlehli 2:6. Povzbuzujícím výsledkem 8:2 naopak dokázal Šumperk rozdrtit polskou Toruň, vítězně se Draci zapsali i proti Jastrzębie, za které nastupuje v Boleslavi zbožňovaný Richard Král. Ani jeho dvě trefy ale na vítězství polskému mužstvu nestačily a hosté zvítězili po samostatných nájezdech 5:4.

V prvním kole zajížděli Draci k derby na led Olomouce. Hrálo se stylem nahoru dolů, místo střelců ale excelovali brankáři a rozhodla tak jediná branka z 22. minuty. Exšumperský Matěj Pekr se dostal k odraženému kotouči a chladnokrevnou ranou mimo dosah ležícího Štůraly trefil vítězství Olomouce 1:0. Ve střetnutí nastoupily v dresu hostí letní posily Staněk (Znojmo, přestup), Stoklasa (Pardubice, hostování) a Kindl (Třinec, střídavý start). Naopak se Šumperk musel obejít bez již zmiňovaného Veleckého a zkušeného Romana Meluzína, který ukončil kariéru a současně se věnuje trénování mládeže.

Ze Šumperka je možné sledovat komentovaný obrazový přenos, odkaz naleznete zde!

Sestavy z posledního kola:

Salith Šumperk: Štůrala – Pastor, Suchý, Holík, Gewiese, Vrána, Novotný, Sedlák, Tesařík – Staněk, Plášek, Vrdlovec – Brunec, Hlinka, Stoklasa – Skoumal, Cink, Blinka – Haas, Kindl, Červenka

BK Mladá Boleslav: Lakosil – Němeček, Pojkar, Kasík, Šmach, Jindra, Chaloupka, Drábek – Vrbata, Výborný, Mikulík – Nouza, Koudelka, Pabiška – Kafka, Jiránek, Demel – Rys, Loskot, Lenc - Hrdel

Statistiky

Zimní stadion Šumperk| 15.9.2012 17:00

Salith Šumperk 2. kolo BK Mladá Boleslav
10. místo, 0 bodů umístění 3. místo, 3 body
0:1 skóre 6:3
bez výhry nejvyšší výhra 6:3 (Litoměřice)
0:1 (Olomouc) nejvyšší prohra bez porážky
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
0 % využití přesilových her 40 %
0 góly v přesilových hrách 2
0 góly v oslabeních 0
všichni hráči 0 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Nouza 5 bodů (1+4)
všichni hráči 0 gólů nejlepší střelec Lukáš Pabiška 3 góly
všichni hráči 0 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Nouza 4 asistence
15 hráčů 0 nejlepší hráč v +/- Tomáš Nouza
Lukáš Pabiška, oba +3
5 hráčů -1 nejhorší hráč v +/- Milan Mikulík -2
Jan Tesařík 6 minut nejtrestanější hráč Petr Chaloupka 4 minuty
Tomáš Štůrala 96,67 % úspěšnost brankářů Vlastimil Lakosil 85,71 %
Tomáš Štůrala 1,00 průměr inkasovaných gólů na zápas Vlastimil Lakosil 3,00