BK MLADÁ BOLESLAV

Do Boleslavi přichází bratři Mockovi

5. 11. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Kádr BK Mladá Boleslav je od dnešního dne širší o dva nové hokejisty. Ze Sarezy Ostrava přicházejí na hostování do konce sezony bratři David a Ivo Mockovi. “Boleslav patří v první lize mezi nejlepší kluby a je to pro nás po hokejové stránce krok dopředu,“ shodli se oba dva hráči.

Čtyřiadvacetiletý obránce David Mocek strávil převážnou část své dosavadní kariéry v Ostravě a Vítkovicích. V loňské sezoně oblékl dres Sarezy třicetkrát a připsal si čtrnáct kanadských bodů (2+12). Extraligu ochutnal ve Vsetíně a již zmíněných Vítkovicích. Za Valašský klub odehrál šestnáct zápasů (1+0) a za Vítkovice nastoupil čtyřikrát. Letos během 13 utkání za Ostravu posbíral dvanáct bodů (2+10).

“Pokud porovnám Mladou Boleslav s Ostravou, kvalitnější mužstvo má samozřejmě Bruslařský klub. Cítím, že tady mohu něco dokázat,“ řekl David Mocek, který zná z týmu osobně pouze Milana Mikulíka. “Hráli jsme spolu v Ostravě,“ upřesňuje.

Útočník Ivo Mocek zatím stihl v letošní sezoně odehrát sedm prvoligových zápasů s bilancí 3+1. Jelikož však věkově patří mezi juniory, letos nastoupil za ostravské mladíky šestnáctkrát (3+5), může být přínosem také pro mladoboleslavský juniorský tým.

“Jsou zde vysoké ambice a každého hráče láká postoupit do extraligy,“ prozradil o pět let mladší Ivo a dodal: “Udělám vše pro to, abych se prosadil!“