BK MLADÁ BOLESLAV

Vyrazte na hokej letos poprvé i v pondělí. Přijíždí Dukla Jihlava!

23. 9. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Mezi hrací dny 1. ligy patří občas i pondělí a tohle – 24. září 2012 – je letos prvním. BK Mladá Boleslav se v něm představí doma, od tradičních 17:30 nevyzve nikoho jiného, než tým HC Dukla Jihlava. Středočeši mají po čtyřech odehraných kolech na svém kontě o tři body více a jsou na druhém místě v tabulce. Celek z Vysočiny řadí jeho zápasová bilance "fifty-fifty" (tedy dvě výhry a dvě prohry) do středu tabulky.

Historie

MICHAL JESLÍNEK
Michal Jeslínek působil v Mladé Boleslavi v sezoně 2005/2006 a také část následujícího ročníku. Jistou zajímavostí přitom je, že se v září 2006 podílel i na natáčení hymny Bruslařského klubu. Na snímku je s Václavem Drábkem a zpěvákem Alešem Brichtou.

Historie jihlavského klubu možná není tak stará, jako ta boleslavská, je ale bohatá a slavná. Bývaly časy, kdy v reprezentačním výběru hráli nejdůležitější roli hráči, kteří oblékali jihlavské červenožluté dresy. Velkou zásluhu na tom měla armáda, neboť právě díky ní chodili do Dukly v rámci branné povinnosti ti nejlepší z nejlepších. Mimo jiné třeba i současný trenér Bruslařů František Výborný. Postupem času šly ovšem výkony Jihlavy stále níž a níž, co v ročníku 1998/1999 vedlo k sestupu z extraligy. Tým z Vysočiny se pak sice o pět let později vrátil, bylo to ale jen na jednu sezonu.

V loňském ročníku došla Dukla poměrně daleko, přes čtvrtfinále s Hradcem Králové se v rozhodujícím sedmém zápase "prokousala" až do semifinále, kde ovšem nestačila na Ústí nad Labem. Vzdor tomu, co bylo řečeno výše – nebo spíš právě proto –, patří Jihlava mezi týmy, které každoročně vyhlašují poměrně velké cíle. Zatím to vždy padlo spíš jen tak potichu a opatrně, ale není žádným tajemstvím, že celek z Vysočiny pokukuje i po nejvyšší soutěži.

Loni opanoval z pohledu Dukly základní část Daniel Hodek (31+20), v play-off dominoval matador Martin Filip (4+3). Brankářem číslo jedna byl Filip Novotný. Všichni tři zmínění hokejisté jsou stále hráči Jihlavy, takže s jejich činy budou muset Bruslaři v pondělí kalkulovat.

Aktuality

TOMÁŠ KOLAFA
Tomáš Kolafa patřil do mančaftu, který postoupil do extraligy. Připsal si tři góly a jednu asistenci. Od té doby prošel týmy Kladna, Zvolenu, Benátek, Detvy a Znojma.

V přípravných zápasech potkávala Dukla ve většině případů své prvoligové soupeře. Vyhrála v pěti případech a v jednom remizovala. Asi za nejcennější mohou hráči z Vysočiny považovat poslední výhru nad Olomoucí, kterou o pár týdnů později potvrdili i v rámci mistrovského zápasu (3:2).

Kromě Olomouce zvládli v lize Jihlavští porazit již jen Hradec Králové, drtivé vítězství 7:1 hned v prvním kole nicméně určitě překvapilo nejednoho hokejového fandu. Prohry s Třebíčí (1:2) a Ústím nad Labem (1:3) dokreslují výše zmíněnou "fifty-fifty“ bilanci.

Trenérskou dvojici tvoří už třetím ročníkem Petr Vlk a Patrik Augusta, v tomto směru tedy přes léto Jihlava žádné změny nedělala. Poměrně obsáhlý je ale soupis hráčů, kteří odešli, případně přišli. Co se týče posil, zmiňme například obránce Tomáše Kolafu, který působil i v Bruslařském klubu. A to dokonce v sezoně, kdy Mladá Boleslav postoupila do extraligy. Zajímavou akvizicí je určitě i útočník Jakub Kadlec ze Slavie. Využít mohou Jihlavští i dva hráče Pardubic – Marka Drtinu a Lukáše Nahodila. Na druhou stranu tým opustil například Rostislav Malena (Třebíč) nebo Vratislav Vajner (Šumperk).

Mluvili-li jsme o bekovi Kolafovi, nesmíme zapomenout zmínit ani útočníka Michala Jeslínka, který rovněž nějakou dobu hájil boleslavské barvy. Nyní patří do trojice hráčů, kteří vedou kanadské bodování Dukly. Stejně jako Čachotský a Malec, i on má na svém kontě dvě branky a jednu asistenci. Všechna letošní utkání odchytal Filip Novotný. Jeho procentuální úspěšnost je 93,28. Průměrně inkasuje 2,01 branek.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Will – Němeček, Pojkar, Kasík, Jindra, Chaloupka, Drábek, Šmach – Nouza, Vrbata, Mikulík – Pabiška, Výborný, Jiránek – Demel, Koudelka, Rys – Loskot, Belay, Lenc – Hrdel

HC Dukla Jihlava: Novotný - Zadražil, Dobrovolný, Drtina, Kaláb, Ficenc, Podlipnik, Jaroš, Kolafa - Hodek, Čachotský, Nahodil - Jeslínek, Filip, Velecký - Maliník, Pometlo, Polcar - Malec, Hubáček, Zeman

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 24.9.2012 17:30

BK Mladá Boleslav 5. kolo HC Dukla Jihlava
2. místo, 9 bodů umístění 7. místo, 6 bodů
14:7 skóre 12:8
4:0 (Benátky n. J.) nejvyšší výhra 7:1 (Hradec Králové)
2:3 (Šumperk) nejvyšší prohra 1:3 (Ústí nad Labem)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
22,22 % využití přesilových her 5,56 %
4 góly v přesilových hrách 1
0 góly v oslabeních 0
Tomáš Nouza 8 bodů (4+4) nejproduktivnější hráč Tomáš Čachotský
Michal Jeslínek
Ondřej Malec, všichni 3 body (2+1)
Tomáš Nouza 4 góly nejlepší střelec Tomáš Čachotský
Michal Jeslínek
Ondřej Malec, všichni 2 góly
Tomáš Nouza 4 asistence nejlepší nahrávač Adam Pometlo
Roman Maliník
Martin Filip, všichni 2 asistence
Petr Chaloupka +5 nejlepší hráč v +/- Tomáš Kolafa +4
Zbyněk Hrdel -2 nejhorší hráč v +/- Adam Zeman
Marek Drtina
Jiří Dobrovolný, všichni -1
Jaroslav Kasík 29 minut nejtrestanější hráč 5 hráčů 4 minuty
Roman Will 98,51 %
Vlastimil Lakosil 80,65 %
úspěšnost brankářů Filip Novotný 93,28 %
Roman Will 0,42
Vlastimil Lakosil 3,75
průměr inkasovaných gólů na zápas Filip Novotný 2,01
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav