BK MLADÁ BOLESLAV

Nervozita mě netrápila, to už spíš jiné věci, směje se Martin Koudelka

7. 10. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Jen těžko se na aktuální sportovní scéně najde podobný patriot, jakým je Martin Koudelka (na snímku). V dresu Hradce Králové působil celých sedm sezón a dokonce nosil na hrudi kapitánské "C". Po sestupu Bruslařského klubu už ale atraktivní nabídce neodolal a přesunul se do města automobilů. Statisticky se centru třetí útočné řady daří, což potvrdil i v utkání proti svému předchozímu zaměstnavateli. Koudelka vstřelil důležitou, druhou branku zápasu, čímž mezi své spoluhráče vnesl tolik potřebný klid, přestože za autora musel být čtvrtý nejproduktivnější hráč týmu, podobně jako u své první trefy do sítě Ústí nad Labem, označen až zpětně.

Martine, co ohlédnutí za sobotním střetnutím...

Vyhrálo se, tudíž utkání můžeme hodnotit pozitivně. Jako ve většině zápasů se nám podařila úvodní třetina, celkem v pohodě jsme získali bezpečné vedení. Doma musíme soupeři ukázat, že jim nedáme nic zadarmo. Na Hradec jsme vlétli, dali rychlé góly a dá se říct, že první dějství bylo opět rozhodující.

MARTIN KOUDELKA
Šestatřicetiletý útočník oblékal ještě v minulém ročníku hradecký dres. Ten ale po sedmiletém angažmá vyměnil za boleslavský a svého bývalého zaměstnavatele pokořil brankou, jako bonus navíc přidal gólovou nahrávku.

Ta další dvě už ale navzdory bezpečnému odstupu nebyla tak oslnivá, že?

Přišlo zbytečně mnoho vyloučení. Ten tým to rozhárá, někdo sedí, další jsou naopak přetížení, to není dobré. Oslabení hrajeme vzhledem k herní převaze až příliš, ubírá nám to na tlaku na soupeře. Nejlepší je hrát na kompletní čtyři útoky, rozmělnit síly, aby to byl pořádný hukot. Nad tím se ještě musíme zamyslet a zapracovat na tom.

Vy jste v Hradci Králové dlouhých sedm let působil, to vás určitě nemohlo nechat zcela apatickým. Bral jste sobotní utkání jako speciální?

Je jasné, že úplně běžný zápas to pro mě nebyl, ale zase abych z toho byl nějak nervózní, to ne. V mém věku mě už trápí jiné věci, třeba jestli ráno vstanu z postele. (smích) Mělo to pro mě náboj, chtěl jsem si dát branku a to se povedlo. Pokud k tomu přičteme vítězství, jsem maximálně spokojen.

Když už je řeč o té brance, ta byla původně připsána obránci Drábkovi...

Už ta moje první branka byla původně připsána Šmachymu (Ondřej Šmach, pozn. red.), takže asi jsou ty moje góly nějak zakleté. Ne, šli jsme do brány, kluci říkali, že je to moje trefa. Proti Hradci to samozřejmě museli připsat mně. (smích)

Prozraďte nám, jak draho vás přijde výhra nad Hradcem Králové?

Předem jsem nic nevypisoval, ale samozřejmě s trenérem Slabým do kabiny něco dáme. Nejspíš nějakou tradiční svačinku.

Jak vnímáte aktuální situaci Královských lvů? Ať už jejich postavení v tabulce, nebo potíže se zimním stadionem...

Je to velké překvapení. Hradec nemá vůbec špatný tým, zde to myslím dokázali. Momentálně měli tři centry zraněné, což je samozřejmě velký zásah do sestavy. Počátek té krize asi bude opravdu na samém úvodu, hrálo se na malé hale, jezdilo do Pardubic, prohrálo vysoko v prvním kole. To psychice nepřidá, začátek nezachytili a špatně se to nyní startuje. Všechno je to o sebevědomí, zatím se jim nedaří, ale určitě mají na to, aby v tabulce vystoupali minimálně do klidného středu.

Děkujeme za rozhovor!