BK MLADÁ BOLESLAV

Roli favorita zatím zvládáme, chceme se ale dál zlepšovat, slibuje Zbyněk Hrdel

15. 10. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Složité měření sil má za sebou Bruslařský klub. Do ŠKO-ENERGO Arény přijel Havlíčkův Brod, tedy tým, který zažil vynikající start do sezóny, v posledních kolech ale prochází krizí, kterou celek z města automobilů ještě prohloubil. Rebelové předváděli v první polovině zápasu poměrně chvályhodný výkon, poté ale přišla kanonáda Bruslařů, kterou dvěma přesnými zásahy podpořil Zbyněk Hrdel (na snímku). Sedmadvacetiletý útočník se vrací do původní formy a jak sám přiznává, vstřelené branky jsou vítanou vzpruhou. Boleslavští hokejisté tak prodloužili domácí neporazitelnost již na sedm utkání a jako jediní z 1. ligy před svými fanoušky ještě neztratili ani bod.

Zbyňku, Havlíčkův Brod nehrál zle, především v první polovině střetnutí vás důsledně prověřoval, souhlasíte?

Určitě, soupeř u nás ukázal, že je na čele tabulky oprávněně. Minimálně ta první třetina byla hodně vyrovnaná.

Zbyněk Hrdel
Útočník Mladé Boleslavi se dvakrát ocitl tváří v tvář brankáři Havlíčkova Brodu a mohl slavit první přesné zásahy od sestupu Bruslařského klubu.

Na konci druhého dějství ale přišly slepené trefy a bylo víceméně jasno. V tu chvíli se utkání zlomilo, že?

Podařilo se nám nastřílet tři branky rychle po sobě, to by otřáslo každým. Tlak protivníka samozřejmě oslabil a naše sebevědomí to naopak pozvedlo. Potom už jsme si výsledek pohlídali a ještě nějaký ten přesný zásah přidali.

Vám se povedlo skórovat hned dvakrát a v obou případech jste dostal hodně prostoru. To vám úlohu značně usnadnilo, že?

Za góly jsem nesmírně rád, v mojí situace je to vítané povzbuzení, především jsem ale pomohl týmu k vítězství a to je to nejdůležitější.

Vzhledem ke zranění jste nový ročník začal až ve čtvrtém útoku, jak jste se s touto situací vyrovnával?

Celá ta situace pro mě není jednoduchá, ale snažím se vzít si z toho to pozitivní. Uvidíme, co bude dál.

Není paradoxně složitější prosadit se ve fungujícím prvoligovém celku, než v posledním extraligovém?

Asi ano, bude to tak. Týmu se daří a to je dobře, trenér nemá důvod moc do sestavy zasahovat. Všeobecně je 1. liga velmi specifická soutěž a není jednoduché ji hrát. V extralize jsme se proti soupeři hecovali a jezdili jsme překvapit my, nyní je to naopak. Myslím, že zatím roli favorita zvládáme a snad nám to půjde ještě lépe.

Specifiké jsou i divácké návštěvy. Jak hodnotíte ty skoky v návštěvnosti v kontrastu s domácími zápasy a jak se vám osobně na stadionech s menším počtem diváků, jako například naposledy v Berouně, hraje?

Pro mě to není žádná novinka, strávil jsem celou sezónu v Chomutově a tak vím, co nás zhruba kde čeká. Snažím se to všeobecně nevnímat, je to prostě tak. Někam si ti lidé cestu na stadion najdou, jinde už tolik ne. My se snažíme hrát co nejlepší hokej a jsme rádi, že alespoň doma je ta atmosféra srovnatelná s extraligou a fanoušci stále chodí. To se každému lépe hraje.

V příštím kole narazíte na posledního soupeře, s nímž jste ještě nezměřili v dosavadním průběhu soutěže síly a tím je Most. Kterého soupeře vidíte jako největšího soka?

Osobně bych to viděl právě na Havlíčkův Brod, špatně nehrála ani Olomouc, těch kvalitních klubů tu bude víc. Jsme rádi, že tu první část ročníku jsme solidně zvládli a udrželi domácí neporazitelnost. V těchto šlépějích chceme pokračovat a ještě se zlepšovat.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav