BK MLADÁ BOLESLAV

Radim Vrbata v dresu Bruslařského klubu? Nastoupí proti Olomouci!

30. 10. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Zpráva, kterou fanoušci s velkým očekáváním netrpělivě vyhlíželi, je konečně tady! Radim Vrbata (na snímku) oblékne dres BK Mladá Boleslav a nastoupí do zápasu! "Radim by měl ze Států přiletět v úterý 6. listopadu. Pokud nedojde k nějaké změně, měl by nastoupit do sobotního utkání proti Olomouci," řekl generální manažer Jan Tůma.

"Určitě nenastoupím hned od začátku sezony. Je to i otázka zaplacení pojistky, což není zrovna levná věc. Chvilku bych počkal, a až když bude výluka nějakou dobu trvat, tak do toho půjdu. Celou sezonu bez hokeje nevydržím," řekl Radim Vrbata v polovině září a svá slova tak naplňuje.

Výluka se totiž opět protáhla. Vedení zámořské ligy zrušilo všechny hokejové zápasy až do konce listopadu. Důvodem je krach dalšího kola jednání s odbory o nové kolektivní smlouvě.

Radim Vrbata se do Boleslavi coby aktivní hráč vrací po čtyřech letech. V prosinci 2008 se tak stalo kvůli problémům s jeho tehdejším angažmá v Tampě a také kvůli rodině. Bruslařském klubu se ale - coby extraligovému nováčkovi - nedařilo a v lednu tak byl Vrbata vyměněn do Liberce. Ten o něj podle dostupných informací usiloval i letos.