BK MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav vyráží do Šumperka, Draci si na favority věří

3. 12. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Byl to právě Šumperk, kdo si ve druhém kole jako první a na dlouhou dobu poslední připsal důležité vítězství proti Bruslařskému klubu. V posledních dvou zápasech Salith Šumperk velice úspěšně obral o body Ústí nad Labem a Olomouc, tedy papírově jasné favority zmíněných střetnutí, kteří měli být nad síly Moravanů. Celek z města automobilů už na šumperském ledě další body nebude chtít nechat, opírá se o vynikající ofenzivní výkony Tomáše Nouzy a pevnou defenzivu. Utkání se odehraje v pondělí 3. prosince, úvodní buly je naplánováno na pozdních 18:00.

Aktuality

Program 28. kola

H. Králové - H. Brod
Most - Beroun
Litoměřice - Písek
Šumperk - M. Boleslav
Benátky n/J - Olomouc
Kadaň - Ústí n/L
Jihlava - Třebíč

Postrach favoritů. I tak by se dalo v krátkosti charakterizovat tým vedený Radkem Kučerou. Šumperk i díky skalpu druhého a třetího celku současné tabulky v posledních dvou kolech poskočil až na desátou pozici. Ústí nad Labem podlehlo Drakům na svém ledě 2:4. Olomouc si sice dokázala odvézt bod za prohru 4:5 po samostatných nájezdech, vzhledem k postavení obou celků v tabulce to znamená spíše ztrátu. Nyní si Salith brousí zuby i na favorita 1. ligy z Mladé Boleslavi.

Za možná trochu překvapivé postavení Draků v tabulce vděčí Moravané především vynkijícím výkonům gólmana Tomáše Štůraly. V útočné řady táhne Tomáš Vrdlovec, který svoji hodnotu ukázal právě v posledním kole proti Olomouci. Necelou minutu před koncem nejprve vyrovnal na 4:4 a nakonec celé střetnutí rozhodl v klíčovém samostatném nájezdu.

Draci sehrají utkání proti Bruslařskému klubu posíleni o australského hokejistu Nathana Walkera. Osmnáctiletý útočník patří extraligovým Vítkovícím a za Šumperk stihl Walker odehrát zatím jediné utkání, bodově se ale prosadit nedokázal.

V případě atraktivnějších utkání se ukazuje, nakolik je Šumperk hokejové město. Poslední střetnutí právě s Olomoucí sledovalo něco přes 2 000 diváků, na Mladou Boleslav by jich mohlo přijít ještě víc. Jedno je jisté, Draci dokáží doma vytvořit bouřlivou atmosféru, ve které utonul nejeden favorizovaný soupeř a Bruslaře nečeká žádný lehký úkol.

Vzájemná střetnutí

Bylo to právě ve druhém kole sezóny na ledě Šumperka, kde si Bruslaři přivodili první porážku 2:3. Draci vedli už 3:0 po brankách Pláška, Kindla a Suchého, závěr utkání ale patřil mladoboleslavským hokejistům. Nejprve snížil Výborný a na začátku třetí třetiny ještě dal naději na body Mikulík, více už toho ale Bruslaři nestihli.

V říjnovém střetnutí bylo ale vše jinak. I ve ŠKO-ENERGO Aréně šli sice hosté do vedení zásluhou Finsterleho, ještě do konce utkání otočil průběh střetnutí dvěma brankami Lukáš Pabiška. Vítězství 4:1 pojistil dalšími trefami Tomáš Demel a Bruslaři si tak připsali i poslední zbývající skalp účastníka první ligy, kterého do té doby neporazili.

Sestavy z posledního kola:

Salith Šumperk: Štůrala – Holík, Novotný, Tesařík, Suchý, Sedlák, Gewiese, Pastor, Bail – Finsterle, Staněk A., Plášek – Červenka, Hlinka, Haas – Vrdlovec, Hulva, Brunec – Walker, Skoumal, Cink

BK Mladá Boleslav: Will – Pojkar, Kasík, Toman, Němeček, Bohunický, Chaloupka, Jindra, Šmach – Nouza, Koudelka, Padělek – Kafka, Výborný, Pabiška – Demel, Červený, Rys – Lenc, Loskot

Statistiky

Zimní stadion Šumperk | 3.12.2012 18:00

Salith Šumperk 25. kolo BK Mladá Boleslav
10. místo, 35 bodů umístění 1. místo, 65 bodů
78:96 skóre 99:49
6:3 (Havlíčkův Brod) nejvyšší výhra 6:1 (Písek, Třebíč, Havlíčkův Brod)
1:6 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 0:3 (Beroun)
1 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
16,35 % využití přesilových her 18,25 %
26 góly v přesilových hrách 23
7 góly v oslabeních 2
Daniel Vrdlovec 24 (10+14) nejproduktivnější hráč Tomáš Nouza 32 bodů (18+14)
Daniel Vrdlovec 10 gólů nejlepší střelec Tomáš Nouza 18 gólů
Daniel Vrdlovec 14 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 16 asistencí
Aleš Staněk
Lukáš Kovář, oba +3
nejlepší hráč v +/- Tomáš Demel
Petr Chaloupka, oba +15
Tomáš Sedlák -15 nejhorší hráč v +/- Aleš Padělek -2
Aleš Holík 64 minut nejtrestanější hráč Milan Toman 72 minut
Tomáš Štůrala 89,51 %
Vratislav Vajner 90,23 %
úspěšnost brankářů Roman Will 93,42 %
Vlastimil Lakosil 90,70 %
Tomáš Štůrala 3,60
Vratislav Vajner 2,97
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Will 1,73
Vlastimil Lakosil 2,22