BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři přivítají na svém ledě tradici a historické úspěchy, přijede Dukla Jihlava

11. 12. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Bez ohledu na blížící se svátky klidu a míru, program 1. ligy nezpomaluje a neúprosným tempem pokračuje dál. Na led ŠKO-ENERGO Arény v rámci 31. kola přijíždí klub, z něhož se pro český hokej vzepjala taková významná jména, jako bratři Holíkové, Josef Augusta, nebo třeba současný kouč Mladé Boleslavi František Výborný. V tuto chvíli se HC Dukla Jihlava pohybuje v té úspěšnější polovině tabulky, úplné čelo má ale zatím mimo dosah. O to, aby to tak zůstalo, se Bruslaři budou chtít postarat ve středu 12. prosince od 17:30.

Aktuality

V aktuálně rozehraném ročníku si Jihlavští zhruba plní předsezónní očekávání, ze zadních pozic nahání týmy na čele tabulky a snadno se mohou stát černým koněm soutěže v závěru ročníku. Svou sílu naposledy Dukla ukázala ve střetnutí s Olomoucí, ze kterého si odnesla dva body za vítězství po samostatných nájezdech, čímž nepřímo pomohla právě Mladé Boleslavi k udržení náskoku na čele 1. ligy.

Do třicátého kola dokázaly tři vedoucí celky přesáhnout hranici sta nastřílených branek. Jihlava je dalším týmem, který má k dosažené této mety nejblíže, konkrétně chybí dvě branky. O ty by se měl postarat nejproduktivnější hráč Dukly Daniel Hodek, tomu ale zdatně sekundují Michal Jeslínek a Tomáš Čachotský.

I v prvoligové Jihlavě nalezneme reprezentanta, byť ne českého. Dvacetiletého obránce Podlipnika si vybral do sestavy slovinský kouč pro turnaj ve Francii, kde se střetne s domácím výběrem, Dánskem a Lotyšskem. Nejedná se o ojedinělý jev, stejnou cestou se o něco dřív vydal dnes již exústecký Rok Pajič, který si dokonce zahrál na mistrovství světa.

Vzájemná střetnutí

Zářijové měření sil dopadlo lépe pro domácí Bruslaře. Již v první třetině poslal Boleslav do vedení Jiránek s Mikulíkem, v prostředním dějství navýšil Demel. Jediný zásah Jihlavy a snížení, přišlo z hole Nahodila, na více už se ale Dukla na ledě lídra tabulky nezmohla. Převahu a vítězství 4:1 pečetil v samém závěru Tomáš Nouza.

Odveta na Horáckém zimním stadionu nenabídla ani zdaleka tak produktivní hokej, přestože šancí byl dostatek a Bruslaři svého soupeře celkem výrazně přestříleli. Utkání patřící brankářům se muselo nakonec rozhodovat až v samostatných nájezdech. Uspěli pouze Čachotský a Zeman, Mladá Boleslav podlehla 0:1 po samostatných nájezdech.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Will - Pojkar, Kasík, Němeček, Chaloupka, Jindra, Šmach, Bohunický - Nouza, Vrbata, Mikulík - Kafka, Pitule, Pabiška - Rys, Koudelka, Demel - Červený, Loskot, Lenc - Padělek

HC Dukla Jihlava: Rittich - Dobrovolný, Ficenc, Kolafa, Jaroš, Drtina, Zadražil, Jícha - Hodek, Pometlo, Čachotský - Jeslínek, Filip, Prokš - Pekárek, Maliník, Malec - Polcar, Matějka, Krupka

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 12. 12. 2012 17:30

BK Mladá Boleslav 31. kolo HC Dukla Jihlava
1. místo, 72 bodů umístění 6. místo, 46 bodů
106:53 skóre 98:63
6:1 (Písek, H. Brod, Třebíč) nejvyšší výhra 7:0 (Litoměřice)
0:3 (Beroun) nejvyšší prohra 1:4 (Mladá Boleslav, Olomouc)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
3 utkání bez inkasovaných gólů 3
17,27 % využití přesilových her 20,38 %
24 góly v přesilových hrách 32
2 góly v oslabeních 1
Tomáš Nouza 33 bodů (18+15) nejproduktivnější hráč Daniel Hodek 26 bodů (12+14)
Tomáš Nouza 18 gólů nejlepší střelec Daniel Hodek 12 gólů
David Výborný 17 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Kolafa
Martin Filip, oba 15 asistencí
Tomáš Demel +17 nejlepší hráč v +/- Tomáš Kolafa +15
Aleš Padělek -4 nejhorší hráč v +/- Martin Jícha -1
Milan Toman 72 minut nejtrestanější hráč Tomáš Kolafa 62 minut
Roman Will 93,89 %
Vlastimil Lakosil 90,70 %
úspěšnost brankářů David Rittich 93,22 %
Filip Novotný 92,83 %
Roman Will 1,68
Vlastimil Lakosil 2,22
průměr inkasovaných gólů na zápas David Rittich 1,99
Filip Novotný 2,10