BK MLADÁ BOLESLAV

Pan Hattrick třeba přijde příště, usmíval se po zápase s Jihlavou Jiří Rys

12. 12. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V první třetině Boleslavští gól dát nedokázali, v té druhé ale započal dvacetiletý útočník Jiří Rys (na snímku) střelecký koncert, který skončil sympatickým výsledkem 5:0. A to hned dvěma trefami! Po utkání přiznal úvahy o možném hattricku, ale nakonec jen mávl rukou. "Hlavně, že jsme vyhráli," prohlásil.

Jirko, Jihlavu jste porazili na první pohled drtivě 5:0. Ale bylo to vážně tak jednoduché?

Jiří Rys
Dvacetiletý útočník si letos připsal už 8 branek a patří do první šestice nejlepších střelců Bruslařů.

Jednoduché to určitě nebylo. Věděli jsme, že Jihlava je silné mužstvo, a dobře jsme se na ni připravili. V první třetině jsme gól dát nedokázali, ale v kabině jsme si řekli, že hrajeme docela dobře, a že na tom musíme stavět. Věřili jsme, že když udržíme, co jsme nastavili, a budeme hodně střílet, že tam něco prostě spadnout musí. Nakonec nám to tam vážně napadalo a skončilo to, jak to skončilo, ale jednoduché to vážně nebylo.

Nečekal jste od Dukly přece jenom trochu víc? Působila opatrně, byla hodně defenzivní…

Takhle bych to asi nepopsal. My jsme hráli hodně dobře odzadu a drželi se taktiky. U videa jsme si řekli, co na ně budeme hrát, a dokázali jsme se toho celý zápas držet. Myslím, že jsme jim toho zkrátka moc nedovolili a že dost možná i oni sami čekali víc.

Herní obraz se ale přece jenom trochu změnil ve třetí třetině. Tam už to Jihlava musela trochu víc otevřít, pokud ještě s výsledkem chtěla zkusit něco udělat, že?

Samozřejmě. Určitě si řekli, že nemají co ztratit. Když by hráli pořád jenom odzadu, tak by jim to už bylo k ničemu. Naštěstí to nezahrálo do karet jim ale nám a dali jsme další dva góly.

Vy osobně jste se na Jihlavu asi dobře vyspal, dal jste dvě branky…

Ani bych neřekl. Abych byl upřímný, tak na rozbruslení jsem se necítil nejlíp. Ono co si budeme povídat, v obou případech jsem dostal ty puky parádně před branku, která pak už byla prakticky prázdná. Soustředil jsem se jenom na to, abych se trefil. Naštěstí se to povedlo.

Obzvlášť u toho druhého gólu jste hodně děkoval Aleši Padělkovi. Měl na něm opravdu lví podíl, že?

Přesně tak. To už bych byl hodně velký dřevák, kdybych to nedal. (smích) Naservíroval mi to do prázdné, to byla zkrátka tutovka.

Byla tam potom ta myšlenka na hattrick? Právě Padělek vám to tam pak ještě ve třetí třetině párkrát dával na hůl…

Určitě to v hlavě máte. Člověk dal dva góly a před ním třetí třetina. Bylo by to pěkné, šance jsem tam měl, ale že to nedopadlo? Na tom nezáleží. Hlavně, že jsme vyhráli, pan Hattrick třeba přijde příště.

Děkujeme za rozhovor.