BK MLADÁ BOLESLAV

Marian Jelínek se stává manažerem hráčského programu

15. 1. 2013
Autor: Tisková zpráva
M l. B o l. – Od úterý 15. ledna nastupuje na post manažera hráčského programu pan Marian Jelínek. Hlavní náplní jeho pracovní činnosti bude individuální příprava hráčů, psychologická příprava, scouting a kooperace s týmem juniorů. Marian Jelínek se zná s trenérem Františkem Výborným ze Sparty, kde byl jeho asistentem. Působil i u reprezentace a 13 let jako osobní kouč Jaromíra Jágra. Na téma psychologie sportu napsal několik knih. "Osobnost pana Jelínka a jeho zkušenosti jsou pro nás velmi cenné. Jsme přesvědčeni, že jeho angažování přinese klubu jen samá pozitiva," řekl generální manažer Mgr. Jan Tůma.

Marian Jelínek je známým a zkušeným českým trenérem, který v extralize nejprve působil na jako asistent trenéra Františka Výborného u týmu pražské Sparty. Pod jejich vedením sparťané dvakrát slavili titul. V letech 2003–2005byl také asistentem trenéra u české hokejové reprezentace, se kterou získal v roce 2005 titul mistra světa.

Od sezony 2009/2010 působil tři roky jako hlavní trenér v Plzni, se kterou hned v prvním ročníku získal Prezidentský pohár, následně však jeho svěřenci nezvládli čtvrtfinále. O rok později byla Plzeň stejně jako Mladá Boleslav zasažena odečtením bodů, na rozdíl od ní se ale dokázala probojovat alespoň do předkola play-off, kde podlehla Litvínovu. V sezoně 2011/2012 Plzeň nestačila v semifinále na Brno a skončila třetí. Marian Jelínek se následně přesunul do Liberce, kde však úderem 18. kola pro špatné postavení Tygrů v tabulce skončil.

Za zmínku určitě stojí i jeho dlouholetá spolupráce s Jaromírem Jágrem, 13 let jej vedl coby osobní trenér. Současně byl šéftrenérem letní školy Jágr-Team. S hokejem začínal jako útočník v Písku, vystudoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Rovněž se zajímá o psychologii sportu, na toto téma napsal řadu knih a získal doktorát z filozofie.

Foto: isport.cz

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav