BK MLADÁ BOLESLAV

Důrazná hra platí na každého soupeře bez ohledu na soutěž, říká Roman Němeček

19. 1. 2013
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Do třetice všeho dobrého! Bruslaři těžké utkání 43. kola proti Kadani, farmářskému klubu extraligového Chomutova, zvládli a připsali si první lednovou domácí výhru. Klíčovým okamžikem se ukázal být start druhé třetiny, ve které šel celek z města automobilů do vedení díky šťastné trefě Padělka. Jednu za dalších branek vstřelil i ofenzivní obránce Roman Němeček (na snímku). Nejlepší střelec mezi boleslavskými beky si připsal jubilejní pátou branku této sezóny. Na rozdíl od těch ostatních nikoliv od modré čáry, ale doslova na té brankové. A jak střetnutí hodnotil samotný střelec?
ROMAN NĚMEČEK
Boleslavský obránce na brankové čáře přetlačil Hanuljaka a zvýšil na 3:1.

Romane, po prvním dějství to vypadalo na velkou bitvu, nakonec jste ale soupeře zlomili a připsali si vítězství...

Byl to velký boj. Máme v nohou poslední tři utkání, kdy se vlastně hrálo do poslední minuty o výsledek, nebo se dokonce rozhodovalo v prodloužení či nájezdech. Věděli jsme, že jim skvěle chytá brankář a chtěli jsme rychlou branku, což se povedlo, bohužel jsme ale vedení rychle ztratili a soupeře posadili na koně. Ve druhé třetině ale přišly góly a ve třetí jsme už jen kontrolovali hru. Důležité tři body.

Druhá třetina byla ve vašem podání opravdu diametrálně odlišná. Změnilo to něco, co jste si řekli v kabině?

Žádná bouřka se nekonala. Nemyslím, že bychom tu první třetinu odehráli nějak špatně. Důležitá byla branka na 2:1, soupeře to asi nalomilo a nás uklidnilo. Každému se pak hraje lépe.

Když už jste zmínil branku Aleše Padělka, to byla poměrně kuriózní situace...

Bylo to se štěstím z rohu, ale spadlo to tam. Jak se říká, není ranky, není branky. V závěru je to gól jako každý jiný a my se mohli začít soustředit na svou hru s tím, že hrát musí soupeř.

Poslední třetina byla hodně emotivní a většina trestů padla v koncovce utkání...

Kadaň to asi těžko nesla. Měla úspěšnou sérii a určitě si chtěli vyšlápnout i na nás. My naopak potřebovali výhru. Navíc je tu rivalita i vzhledem k tomu, že za ně hrají hokejisté, kteří Boleslavi pomohli do 1. ligy. Vše ale bylo, myslím, v rámci nějakých víceméně slušných mezí.

Jednu z dalších branek jste si připsal vy, ale z pro obránce poněkud netypické pozice, že?

Zkusil jsem tam vyjet na číhanou a povedlo se. Na brankové čáře jsem se trochu přetlačoval s brankářem, ale nakonec to propadlo až za čáru.

Podobná hra na prvoligové soupeře asi bude platit...

A nejen na ně, tohle platí na všechny týmy. Důraz v brankovišti, clonění před bránou, dorážky, z toho padá nejvíce gólů.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav