BK MLADÁ BOLESLAV

Mladoboleslavští se budou v Jihlavě natahovat po hranici 100 bodů. Uspějí?

22. 1. 2013
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Základní část 1. ligy se neúprosně ubírá ke svému konci, stejně jako se zkracuje čas pro posílení pozice pro nadcházející vyřazovací boje v play-off. Bruslaři pod vedením lodivoda Františka Výborného se v rámci 44. kola představí na ledě HC Dukla Jihlava. Poslední vzájemné měření sil mezi těmito soupeři na Horáckém zimním stadionu skončilo ne zcela očekávanou porážkou vedoucího celku tabulky. I z tohoto důvodu jistě budou chtít Bruslaři ve středu 23. ledna uspět, tím podstatnějším ale bude udržet aktuálně druhou Olomouc mimo dosah. Utkání začne v tradičních 17:30.

Aktuality

Kdo bude slavit?
Více důvodů k radosti měli zatím Bruslaři, Dukla ale umí být doma zarputilým sokem. Na snímku se raduje David Vrbata.

Přestože nemají jihlavští hokejisté v posledních kolech vůbec špatnou formu, střetnutí 43. kola proti Olomouci pro ně nedopadlo vůbec podle představ. Dukla podlehla Kohoutům 0:4 a to především kvůli nezvládnutému závěru utkání. Posledních pět minut utkání znamenalo tři branky za zády gólmana Ritticha. V dresu hlavní pronásledovatele Bruslařského klubu se prosadil po návratu do sestavy i veterán Jiří Dopita.

V dresu Dukly Jihlava bychom nalezli dva hráče spjaté s boleslavským hokejem. Tomáš Kolafa (5+20) je nejproduktivnějším obráncem týmu, Michal Jeslínek (13+16) je prozměnu oporou útočných řad. Kolafa působil v dresu Bruslařů v sezóně 2008 a přispěl k postupu celku z města automobilů do extraligy, Jeslínek oblékal boleslavský dres v sezónách 2005-2007.

Na obou stranách barikády stojí hodně zkušení borci. Osmatřicetiletý David Výborný na straně jedné narazí na dva protihráče, kteří se v hokejovém světě pohybují ještě o něco déle, než on sám. Daniel Hodek má k dobru necelý rok, jedenačtyřicetiletý Martin Filip hned roky tři. Všichni tito borci patří k oporám svých týmů a jen potvrzují, že hráči by se neměli dělit na starší a mladší, ale na dobré a špatné.

S historií Dukly je neodmyslitelně spjat i současný hlavní trenér Mladé Boleslavi František Výborný. Ještě jako hráč získal v dresu vojenského klubu pět extraligových titulů. U Františka Výborného ale výčet skvělých osobností, které klub katapultoval do velkého světa hokeje, rozhodně nekončí. V dobách své největší slávy v Jihlavě působili osobnosti jako například bratři Holíkové, Augusta, Martinec nebo Šejba.

Vzájemná střetnutí

Úvodní měření sil středečních soupeřů dopadlo jednoznačně ve prospěch Bruslařského klubu. Tříbrankové vedení domácímu celku vystřelili Jiránek, Mikulík a Demel. Jiskřičku naděje vykřesal pro Duklu pohlednou individuální akcí Nahodil, tu ale v závěru defenitivně uhasil Tomáš Nouza, který přesilovkovou trefou na 4:1 stanovil konečné skóre.

Na jihlavském kluzišti už to byla jiná káva. Precizní defenzivní výkon obou soupeřů korunovali golmani a rozhodnutí nepřineslo mimo bezbrankové základní části ani prodloužení. Už v první sérii se precizním blafákem prosadil Čachotský a rozhodl, že po výsledku 0:1 se dva body přesunou na konto jihlavské Dukly. Ve třetí sérii zatloukl poslední hřebíček do boleslavské rakve Zeman, z hostů se neprosadil ani jeden z vybraných střelců.

Zatím poslední vzájemné střetnutí ve ŠKO-ENERGO Aréně se neslo v duchu jak herní, tak výsledkové převahy celku z města automobilů. Na destrukci soupeře se nejvíce podíleli Nouza a Rys, z nichž každý zatížil konto soupeře dvěma přesnými zásahy. Jeden gól přidal Petr Kafka, jasné vítězství 5:0 putovalo na konto Středočechů.

Sestavy z posledního kola:

HC Dukla Jihlava: Rittich – Ficenc, Podlipnik, Dobrovolný, Zadražil, Drtina, Štebih, Kolda – Hodek, Velecký, Pometlo – Zeman, Hubáček, Malec – Jeslínek, Filip, Prokš – Pekárek, Maliník, Pometlo

BK Mladá Boleslav: Will – Šmach, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Kulich – Nouza, Vrbata, Jiránek – Kafka, Výborný, Pabiška – Mikulík, Koudelka, Demel – Pitule, Loskot, Rys – Padělek

Statistiky

Horácký zimní stadion | 23.1.2013 17:30

HC Dukla Jihlava 44. kolo BK Mladá Boleslav
6. místo, 70 bodů umístění 1. místo, 97 bodů
135:98 skóre 152:78
7:0 (10. kolo: Litoměřice) nejvyšší výhra 6:1 (10. kolo: Písek; 12. kolo: H. Brod; 19. kolo: Třebíč)
0:5 (31. kolo: Mladá Boleslav) nejvyšší prohra 3:6 (32. kolo: Třebíč)
3 utkání bez vstřeleného gólu 2
4 utkání bez inkasovaných gólů 4
19,10 % využití přesilových her 18,38 %
49 góly v přesilových hrách 37
2 góly v oslabeních 5
Tomáš Čachotský 34 bodů (13+21) nejproduktivnější hráč Tomáš Nouza 47 bodů (25+22)
Adam Zeman 17 gólů nejlepší střelec Tomáš Nouza 25 gólů
Tomáš Čachotský 21 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 32 asistencí
Ondřej Malec +15 nejlepší hráč v +/- Tomáš Demel +24
Martin Jícha -5 nejhorší hráč v +/- Tomáš Pitule -4
Tomáš Kolafa 68 minut nejtrestanější hráč Milan Toman 82 minut
Filip Novotný 92,50 %
David Rittich 92,02 %
úspěšnost brankářů Roman Will 93,95 %
Michal Valent 93,41 %
Filip Novotný 2,16
David Rittich 2,36
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Will 1,70
Michal Valent 2,04
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav