BK MLADÁ BOLESLAV

Patroni předávali vysvědčení malým Bruslařům

31. 1. 2013
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Poslední lednový den, pokud připadá na všední den, už tradičně patří školákům a jejich pololetním vysvědčením. Nejinak tomu bylo i na Základní škole Dr. Edvarda Beneše v Mladé Boleslavi, kde druhému stupni předávali vysvědčení jejich patroni z řad hráčů Bruslařského klubu. A proč je řeč jen o druhém stupni? Protože žáčci toho prvního si přišli pro svá vysvědčení na led ŠKO-ENERGO Arény, kde oblečení ve svých dresech přijali důležitou písemnost z rukou svých patronů!

Projekt Patronace sportovních tříd se naplno rozjel v úvodu tohoto hokejového ročníku. Jeho princip je ve své podstatě velmi prostý, ale obě strany jej považují za důležitý a zvlášť pro malé hokejisty zlomový. Každá ze sportovních tříd na základní škole Dr. Edvarda Beneše má svého takzvaného patrona, což není nikdo jiný než jeden z hokejistů "A" týmu BK Mladá Boleslav. Ten má za úkol jednou za čas se se svými svěřenci setkat, popovídat si a třeba i motivovat.

Projekt Patronace
Tomáš Nouza předává vysvědčení jednomu ze svých svěřenců v rámci projektu Patronace sportovních tříd.

A takový patron proto pochopitelně nemůže chybět ani u předávání vysvědčení, v tomto případně pololetního. "Starším žákům jsme volili jinou formu než těm mladším," řekla ředitelka školy paní Brigita Šulcová. "Věříme, že studenti druhého stupně ocenění debatu ve třídě, možnost vyptat se na věci, které je zajímají, ostřílených profesionálů," dodala s úsměvem.

Přímo do školy tedy přišli vysvědčení předat Josef Jindra (6. třída), Tomáš Jiránek (7. třída), Marek Loskot (8. třída) a Roman Will (9. třída). Vysvědčení dostali ve škole i žáci 5. třídy, jejichž patron Radan Lenc je momentálně v Berouně.

Mladším žáčkům se dostalo jiné formy ocenění, ti si totiž pro svá vysvědčení přišli rovnou za zimní stadion, kde už na ně čekali David Vrbata a Petr Chaloupka (oba 1. třída), Jiří Rys (2. třída), Tomáš Nouza (3. třída) a Lukáš Pabiška (4. třída). Krátkou řeč k dětem pronesl i marketingový manažer Cyril Suk. Samotní "dospělí" hráči, pak něco málo prozradili na svá školní léta.

David Vrbata prý už například zapomněl, kdo ho učil v 1. třídě, ale dobře si vzpomíná, že v pololetí mu na vysvědčení zářila jedna velká jednička. Petr Chaloupka a Jiří Rys se pochlubili, že byli dobrými studenty, a že je škola bavila. Tomáš Nouza má prý výborný vztah se svou paní učitelkou a rád si s ní ještě i dnes kdykoliv popovídá. A Lukáš Pabiška? Jeho dcerka půjde za pár let do školy, spolupráci na jejích úkolech ale prý raději nechá na manželce.

"S paní ředitelkou jsme se kvůli předání vysvědčení setkaly poprvé už na začátku ledna," řekla Ing. Petra Vojtěchová za Bruslařský klub. "Obě jsme chtěly, aby to bylo pro děti skutečným zážitkem, který je třeba i někam posune," vysvětlovala. "Určitě to není to poslední, na co se mohli žáci těšit. Pořád vymýšlíme, co dalšího bychom mohli zorganizovat, aby děti věděly, že tu pro ně jejich patroni skutečně jsou."

Všichni žáci dostali od hokejistů kromě vysvědčení také podepsané hráčské karty a vybraní studenti ještě odměnu navíc v podobě klubové šály.

Speciálně ocenění studenti:

6. třída

Lukáš Lhota a Adam Kolner – za výborný prospěch, chování a ohleduplnost.

7. třída

Nicol Marfiaková a Tereza Puldová – za pěkný prospěch, ochotu a pomoc při všech školních i mimoškolních akcích.

8. třída.

Jan Řečínský – za dobrý prospěch a prezentaci školy.
Michaela Ortová – za ochotu, pomoc při mimoškolních akcích a dobré chování.

9. třída

Tomáš Ponocný – za obrovské zlepšení (dosáhl vyznamenání) a ochotu pomoci.
Jiří Makovička – za obrovské zlepšení a ochotu pomoci.

Podívejte se do FOTOGALERIE!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav