BK MLADÁ BOLESLAV

Vrátí se Bruslaři po dohrávce z Mostu jako vedoucí celek 1. ligy?

10. 2. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Poslední ze tří zápasů na venkovních kluzištích se uskuteční v Mostě. Boleslav z předchozích dvou utkání přivezla za dvě vítěztví po samostatných nájezdech čtyři body, které však nestačily na udržení prvenství v tabulce. Tentokrát však má možnost se na tuto pozici vrátit, neboť se jedná o dohrávku 39. kola. Svěřenci trenéra Výborného nastoupí k tomuto zápasu v pondělí 11. února od 17:30.

Aktuality

Most momentálně okupuje dvanáctou pozici, tudíž bojuje o záchranu. Ze spodku tabulky je však na tom ještě relativně dobře, protože mu stačí udržet stávající příčku, aby se vyhnul baráži o 1. ligu. Výsledkově tento stav odpovídá, neboť z posledních dvanácti zápasů od začátku roku 2013 získali Severočeši deset bodů, tedy v průměru necelý bod za zápas.

Avšak v zápasech hraných v několika posledních kolech se Mostečanům nedařilo podle představ. Naposledy nestačili v domácím zápase na Třebíč, se kterou prohráli 1:4. O pár dní dříve podlehli 1:5 na ledě jihlavské Dukly a ve 47. kole v regionálním derby přetlačili v důležitém utkání Kadaň 3:2, čímž si vybojovali relativně bezpečnou čtyřbodovou pojistku před sestupovým pásmem. Most však větší část zápasů v této sezóně prohrál, ale patří mezi týmy, s nimiž se musí také občas počítat. 5. ledna totiž porazil po heroickém výkonu v závěru zápasu Olomouc 6:5 po prodloužení a v dalším regionálním derby uzmul dva body Litoměřicím po výhře 2:1 po prodloužení, kterým vážně zkomplikoval snahu o protlačení se do play-off.

Most před koncem přestupního termínu nijak výrazně neposílil ani neoslabil a bude v závěrečné části sezóny spoléhat na kádr v podobě, v jaké odehrál podstatnou část této sezóny. Získal pouze na vypomoc se záchranou 1. ligy formou hostování do konce sezóny útočníka Jana Kloze, jenž papírově patří Ústeckým Lvům a až do konce ledna působil v nedalekých Litoměřicích. Místo v kádru mu uvolnil útočník Bohumil Slavíček, jenž zamířil na hostování do konce sezóny až do druholigového Hodonína.

Vzájemná střetnutí

Jak je vidět na příkladu Olomouce i předchozích zápasech Boleslavi, nadcházející utkání nemusí být vůbec pro Bruslaře jednoduchý. To ostatně nebyly ani oba předcházející vzájemné duely s Mostem, které skončily na první pohled celkem vysokým vítězstvím 7:3. Ale nenechte se zmást, František Výborný okomentoval hru takto: "Most hrál nepříjemný a důrazný hokej, dostával se do rychlých protiútoků, takže byla nutná zabezpečená obrana. Musíme být pokaždé trpěliví a snažit se o důraz a četnost těch střel, sbírat odražené kotouče".

Jak je z komentáře zřejmé, Most aplikuje poněkud tvrdší a urputnější hru, na níž si budou muset Středočeši dát velký pozor, zvláště když se jim momentálně nedaří rozhodovat zápasy ve svůj prospěch v základní hrací době. Nadcházející zápas by se dal označit svým způsobem za přípravu na play-off, neboť se Bruslaři přesně o týden později utkají s Mostem znovu, tentokrát na domácím ledě v rámci posledního 52. kola základní části 1. ligy, jenž bude zároveň generálkou před play-off.

Sestavy z posledního kola:

HC Most: Volke - Parýzek, Pavlů, Hora, Havelka, M. Rohan, Kabeláč, Čechura, Fedorov - Bojer, Divíšek, Heřman - T. Rohan, Slavíček, Nevyhoštěný - Kuběna, Smolka, Gengel - Nedrda, Skvortsov, Vaněk.

BK Mladá Boleslav: Will (na sam. náj. Valent) – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Havlíček, Demel – Hrdel, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Kafka – Rys, Jiránek, Ondřej.

Statistiky

Zimní stadion Most | 11.2.2013 17:30

HC Most 49. kolo BK Mladá Boleslav
12. místo, 44 bodů umístění 2. místo, 106 bodů
123:189 skóre 170:97
5:0 (Písek) nejvyšší výhra 6:1 (Písek, H. Brod, Třebíč)
1:8 (H. Brod) nejvyšší prohra 4:7 (Olomouc)
3 utkání bez vstřeleného gólu 2
1 utkání bez inkasovaných gólů 5
15,06 % využití přesilových her 19,46 %
36 góly v přesilových hrách 43
4 góly v oslabeních 5
Ladislav Gengel 29 gólů (16+13) nejproduktivnější hráč Tomáš Nouza 54 bodů (29+25)
Ladislav Gengel 16 gólů nejlepší střelec Tomáš Nouza 29 gólů
Michal Pavlů 16 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 34 asistencí
Zbyněk Tauš +10 nejlepší hráč v +/- Tomáš Demel +25
Vítězslav Nedrda -20 nejhorší hráč v +/- Zbyněk Hrdel -13
Marek Čurilla 97 minut nejtrestanější hráč Milan Toman 90 minut
Martin Volke 91,20 %
Lukáš Melichar 87,06 %
úspěšnost brankářů Roman Will 93,45 %
Michal Valent 92,86 %
Martin Volke 3,37
Lukáš Melichar 4,70
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Will 1,88
Michal Valent 2,25