BK MLADÁ BOLESLAV

Základní část je za svou polovinou a my jedeme do Prostějova

20. 11. 2007
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Ano, je tomu skutečně tak. Dvaadvacet kol má šestnáct zúčastněných mužstev více či méně úspěšně za sebou a stejný počet zápasů je ještě v základní části první ligy čeká. Mladoboleslavští hokejisté netvoří žádnou výjimku, také oni si už „oťukli“ všechny možné soupeře a prostějovští Jestřábi pro ně tedy snad nebudou ve středu 21. listopadu žádným překvapením. Utkání začíná v 18:00, on-line přenos je samozřejmostí.

Prostějovští okupují v tabulce skupiny Východ čtvrtou pozici a vzhledem k malým bodovým rozdílům na okolních umístěních, nemůže být pochyb o tom, že Jestřábi ještě budou chtít říct své. Na třetí Sarezu totiž ztrácení jen dva body a na druhou pozici, která ještě do play off postupuje přímo, a na které si zatím hoví Olomouc, jim schází pouhých pět bodů. Stejně jako Jestřábi ohrožují týmy před sebou, o slovo se hlásí také pátá Třebíč. Ta má na Prostějov pouze jednobodové manko.

A jak jsou na tom Prostějovští s odehranými zápasy? Na první pohled nijak skvěle, při bližším prozkoumání ale zjistíme, že duely s týmy ze skupiny Západ zatím Jestřábům svědčí mnohem více, než poslední zápasy s moravskými celky. Pomineme-li šestibrankový nášup od Mladé Boleslavi hned na úvod, porazil Prostějov Most a Vrchlabí. Dva body získal po samostatných nájezdech s Berounem a po prodloužení s Havlíčkovým Brodem. O branku podlehl Chomutovu a Kadani a štěstí neměl ani v posledním utkání s Hradcem Králové.

Na špici nejproduktivnějších hráčů je, byť hodně těsně, Martin Kotásek (9+9). Za ním je o gól horší Martin Piecha (8+9). Zpátky v brance mají Prostějovští dříve zraněného Lukáše Danečka s momentální procentuální úspěšností 90,88 a 3,47 průměrnými brankami na zápas.

A pokud už mluvíme o gólmanech, musíme zmínit také menší „skandál“, kterým si Jestřábi prošli. Do zápasu proti Mostu totiž nastoupil Timo Lindström, který nemá registraci smlouvy na ČSLH. Zápas byl kontumačně připsán Mostu. Prostějovští se proti tomu rozhodnutí odvolali, výsledek tohoto pokusu ale ještě není znám.

Poslední odehraný zápas s Hradcem Králové prohráli Prostějovští na domácím ledě 2:4. Ve svižném tempu hry si dvě branky Jestřábů připsali Mikšovský s Opatovským.

Tým Prostějova nastoupil proti Hradci Králové v této sestavě: Daneček - Procházka, Višňák, Kumstát, Vomela, Bartoň, Kundrátek, Rangl - Opatovský, Piecha, Vymazal, Kotásek, Prokop, Šúrek, Korčák, Bartošek, Šebek, Vrba, Mikšovský, Vlk

Ani Středočeši v minulém utkání neuspěli, jejich skóre bylo stejné jako u Prostějova. Boleslavští prohráli v zaplněné Rondo hale s Brnem, přičemž obě branky padly z hole kapitána Richarda Krále.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Brnu v této sestavě: Šindelář - Bauer, Jindra, Lukáč, Macháček, Mazanec, Mocek, Tondr - Rumpel, Král, Gombár - Nouza, Mikulík, Eiselt - Gajovský, Rod, Handlovský - Sedlák, Kopecký, Beck

Jak už bylo zmíněno, Středočeši se už jednou v letošní sezóně s Jestřáby střetli. Bylo tomu tak ještě na azylovém ledě v Benátkách nad Jizerou, kde Boleslavští svého soupeře doslova rozcupovali na kousky výhrou 6:0. Každý po jedné brance přispěli se svou troškou do mlýna Král, Nouza, Rod, Eiselt, Sýkora a Handlovský.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav