BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Nouza přiznal slabý začátek zápasu a vyzdvihl výkon brankáře

22. 2. 2013
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Nebývale úspěšní v přesilových hrách byli ve druhém čtvrtfinálovém zápase boleslavští hokejisté. Lukáš Pabiška a Tomáš Nouza (na snímku) v nich vstřelili každý po dvou brankách. Jak se oba shodují, tento element jejich mužstvu velice pomohl, protože Havlíčkův Brod Bruslaře v úvodu jasně přehrával. “Že jsme první třetinu uhráli 2:2, bylo štěstí, zasloužili jsme si ji prohrát,” říká v rozhovoru kanononýr Tomáš Nouza.

Jak byste zhodnotil druhé čtvrtfinálové utkání? V čem bylo jiné než to první?

V prvním utkání jme od začátku hráli dobrý hokej. To se nám dnes nepovedlo. Brod na nás vlétnul a řekl bych, že nás první minuty normálně válcoval. Po třetině jsme si v kabině něco řekli. To, že jsme ji uhráli 2:2, bylo štěstí. Zasloužili jsme si ji prohrát, ale Roman (Will, pozn. red.) chytal skvěle.

Druhá třetina vypadala perfektně, souhlasíte?

Tak perfektně… Zkrátka, zvýšili jsme pohyb. Z toho pramenily soupeřovy fauly. A dneska nám vyšly přesilovky, dali jsme z nich všechny čtyři góly.

Přesně tak. Zaměřujete se na ně poslední dobou více na tréninku? Nebo už jste tak sehraní, že o sobě víte a ty góly vyplynou z konkrétní situace?

Řekl bych, že přesilovky se musí trénovat celý rok. Samozřejmě používáme svoje signály, máme nějakých deset variant jak je sehrát. Ale jak říkám, přesilovky se musí trénovat pořád.

Překvapilo vás, že vás při vašem druhém gólu nechali obránci soupeře takto zakončit?

Naznačil jsem nahrávku na Vejbu (David Výborný, pozn. red.). Jeden bek se na něj stáhl, takže se to hezky sešlo, že jsem se tam najednou objevil sám. Pak už jsem jenom vystřelil bekhendem.

Jak vypadá příprava na zápas v play-off a jak se liší oproti základní části? Je více teoretická, snažíte se spíš odpočívat?

Se základní částí se to nedá srovnat. Daleko více regenerujeme. Je to potřeba, zápasy jsou rychle za sebou. Tréninky jsou tomu přizpůsobené i třeba co se týká přípravy na soupeře u videa.

Po dnešním zápase, věříte si, že až se sem vrátíte na další domácí zápas, půjde už o semifinále?

Doufám v to. Ale soupeř je kvalitní, rozhodně to tady dvakrát potvrdil. Musíme hrát pořád zodpovědný hokej a pak se uvidí.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav