BK MLADÁ BOLESLAV

Vyhrát první zápas je velká paráda, říká obránce Tomáš Kolafa

8. 3. 2013
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Mladoboleslavští hráči mají za sebou první semifinálovou výhru v sérii. Bezprostředně po zápase jsme vyzpovídali jednu z posledních posil Bruslařů, obránce Tomáše Kolafu (na snímku). Ten zhodnotil utkání a nenuceně se rozpovídal také o gólu, který pokazil čisté konto gólmana Willa, a který vzal na sebe.

Tomáši, jak byste zhodnotil první semifinálové utkání s Třebíčí?

Jsem rád, že jsme to zvládli a zvítězili. Vyhrát v prvním zápase 4:1 je velká paráda. Začali jsme velmi dobře, podařilo se nám brzy vstřelit dva góly. Škoda toho jednoho, který jsme dostali. Tam jsme měli na chvíli výpadek, ale jinak to bylo dobré utkání, na které zkusíme v sobotu rychle navázat.

Tomáš Kolafa
Obranné duo Pojkar - Kolafa.

Všude se mluvilo o tom, jak je Třebíč houževnatá a jak nepříjemně umí hrát. Výsledek tomu ale příliš neodpovídá. Nečekali jste přece jenom těžší práci?

Věděli jsme, že Třebíč dovede být velmi zarputilým soupeřem, že umí dobře bruslit. Na druhou stranu musím říct, že nám tam spadly také šťastné góly, například ten gól Pepy Jindry, který pouze vystřelil od mantinelu a gólmanovi to tam propadlo. Samozřejmě uvidíme, co soupeř předvede v dalších zápasech, které začínají opět nuly.

V utkání byla také vidět skvělá práce obránců. Především v první třetině jste soupeře k ničemu nepustili...

První třetinu jsme odehráli opravdu výborně odzadu, dobře jsme bránili střední pásmo a soupeře do třetiny téměř nevpouštěli. V druhé části už jsme byli častěji vylučováni, což byla škoda, byly to opravdu zbytečné fauly a soupeř se tím pádem dostal do hry. Jinak si myslím, že jsme to zvládli výborně.

Vy sám jste zmínil ten jeden gól, který jste dostali. a který zkazil čisté konto jinak skvěle chytajícímu Romanu Willovi. Nebyla to škoda?

Určitě to byla škoda. Bylo to v situaci čtyři na čtyři a já byl zrovna na ledě společně s Davidem Pojkarem. Nepochopil jsem jeho úmysl a špatně jsem si převzal hráče, soupeř se dostal do přečíslení a z dorážky to tam spadlo.

Vaším minulým působištěm byla Jihlava, pro kterou je Třebíč velkým regionálním rivalem. Nepomyslel jste na to i v Boleslavi?

Ani ne. Bral jsem ten zápas jako kterýkoli jiný. Když jsem hrál na Vysočině, tak tam ta derby byla trochu o něčem jiném, bojovali jsme tam hodně s Havlíčkovým Brodem, dříve také ještě se Znojmem. Ale tady jsem hrál za Boleslav a to bylo hlavní.

Nejde nezmínit diváckou kulisu, která byla prozatím nejvyšší v dosavadní sezoně. To je motivace i pomoc navíc, že?

Musím říct, že to byla opravdu velká paráda. Když vidíte, jak vás ti lidé podpoří a ženou dál. Pokud je na stadionu atmosféra, tak se hraje vždycky skvěle.

Tušíte už, co můžete očekávat v příštím střetnutí?

Nemají co ztratit, takže jestli do toho půjdou naplno, můžeme očekávat prakticky cokoliv. Oni můžou jen získat a my do toho musíme jít minimálně tak jako v tom prvním utkání. A pokud možno bez gólu. Nebo maximálně s tím jedním jediným, ale dva vstřelit. (úsměv)

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav