BK MLADÁ BOLESLAV

Rozjíždí se další vítězná série? Potvrdit to můžeme proti Havířovu

22. 11. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Před říjnovou porážkou s Vrchlabím vyhráli boleslavští hokejisté devět utkání v řadě. Než přišla prohra v Brně, byli svěřenci Jana Votruby s Leo Gudasem úspěšní v osmi zápasech za sebou. Ve středu si Středočeši připsali výhru v Prostějově a naznačili tak, že chtějí nastartovat další vítěznou šňůru. Potvrdit to mohou již v sobotu 24. listopadu, kdy od 17:30 přivítají ve Zlatopramen Aréně Havířov. Průběh duelu s Pantery můžete sledovat prostřednictvím on-line přenosu.

V minulé sezoně byly vždy zápasy s Havířovem hodně vyrovnané. V prvních dvou měřeních sil se pokaždé radoval domácí tým poměrem 2:1. Poté Mladoboleslavští zvítězili ve Zlatopramen Aréně 6:5 v prodloužení a poslední vzájemný duel ovládli na Moravě poměrem 4:3. S Pantery jsme se utkali také v přípravě před letošní sezonou. Na konci července byl úspěšnější soupeř, když zvítězil po brankách Zdráhala a Rozuma 2:0.

Havířovským hokejistům patří v tabulce skupiny Východ po 23 odehraných kolech čtvrtá příčka, když prozatím nasbírali 33 bodů a věřme, že svůj bodový účet v nejbližším utkání nerozšíří. Klubovým statistikám vévodí bývalý boleslavský hráč Pavel Zdráhal, jenž stihl nasbírat 24 bodů (7+17) a v produktivitě celé první ligy mu patří osmá příčka. S pětibodovým odstupem je za ním Vladimír Škoda (7+12). Za zmínku stojí také třetí Dalibor Sochorek (5+11), který však posílil Havířovské až 11. listopadu, přišel z ostravské Sarezy. Kromě Pavla Zdráhala figuruje na soupisce Panterů také další bývalý hráč BK Mladá Boleslav. Jedná se o obránce Tomáše Klimeše, který oblékal dres Středočechů během sezon 2004/2005 a 2005/2006.

Panteři v posledních čtyřech utkáních odešli poraženi jen jednou a získali 9 bodů. Po výhrách nad Vrchlabím (3:2), Kadaní (4:2) a Havlíčkovým Brodem (7:0) naposledy v domácím prostředí nezvládli přestřelku s Hradcem Králové a prohráli 4:6. Dvakrát se proti Východočechům prosadil Vala, po jedné brance přidali Mikšan se Sochorkem.

Havířov nastoupil proti Hradci Králové v sestavě: Valent - Staněk, Klimeš, Prokop, Peštuka, Huhto, Lašek, Varga - Škoda, Zdráhal, Mikšan, Sochorek, Seman, Velecký, Vala, Rozum, Hulva

Bruslařský klub ve středu zvítězil na půdě Prostějova 2:1, přičemž góly vstřelili už v úvodní dvacetiminutovce Gajovský a Gombár.

Mladá Boleslav nastoupila proti Prostějovu v sestavě: Růžička - Bauer, Jindra, Lukáč, Macháček, Mazanec, Mocek, Tondr - Rumpel, Král, Gombár, Nouza, Mikulík, Eiselt, Gajovský, Rod, Handlovský, Sedlák, Kopecký, Beck, Kuchejda

První letošní vzájemné soutěžní utkání, které se uskutečnilo před necelým měsícem v Havířově, vyznělo lépe pro Boleslavské. Ti vyhráli 2:0, když první branku vstřelil v 25. minutě Marek Ivan a osm minut před koncem zvýšil Jiří Gombár.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav