BK MLADÁ BOLESLAV

Na jeden gól se na ledě soupeře nevyhrává, povzdychl si Němeček

13. 3. 2013
Autor: Zdena Bobková
T ř e b í č – Takovýto vývoj série čekal asi málokdo. Po čtvrtém semifinálovém utkání je stav mezi oběma celky nerozhodný 2:2 a rozehraná partie se stěhuje zpátky do Mladé Boleslavi, kde oba týmy začnou od nuly. Roman Němeček (na snímku) byl na ledě proti Horácké Slávii hodně vidět, podařilo se mu vykřesat Bruslařům naději v podobě vyrovnávací branky, přesto Mladá Boleslav padla v samostatných nájezdech.

Romane, vím, že se to utkání hodnotí asi těžce, můžete nám ho přesto krátce zhodnotit?

Opět jsme měli velmi špatný vstup do utkání, domácí vstřelili úvodní branku zápasu a my jsme museli dotahovat. To se pak hraje mnohem hůř. Sice se nám podařilo brzy vyrovnat, ale na jeden gól se venku špatně vyhrává.

Ta situace s dotahováním se opakovala podobně jako v předešlém zápase, kdy jste také museli stahovat náskok Třebíče. Byly si tyto dva zápasy podobné?

Myslím si, že byly velmi podobné, ačkoli v úterý to bylo o něco více vyhecované. Samozřejmě, že týmu, který vede, se hraje výrazně lépe. Bohužel, my jsme museli v obou utkáních dotahovat vedení soupeře.

Bylo to třeba i tím, že Třebíčské publikum neustále hnalo domácí celek za vítězstvím?

Samozřejmě, že to povzbudí, publikum je vlastně takový pomyslný šestý hráč. Bylo tu hodně lidí, kteří je povzbuzovali. My se musíme soustředit dál a především urvat domácí zápas, takže doufám, že i nám naši fanoušci k té výhře pomohou. Teprve potom se uvidí.

V utkání jste měli nespočet vyložených šancí, které jste nezužitkovali. Bylo tak těžké se proti Třebíči prosadit?

V hokeji se to někdy stává, že ačkoli se všemožně snažíte, nejde to. Bohužel se nám nepodařilo ani jednu z těch mnoha šancí proměnit. Musíme se proti nim lépe připravit. Na jeden gól se opravdu nevyhrává, musíte jich dát víc.

Vám se ale v tomto utkání prosadit podařilo, vstřelil jste vyrovnávací branku. Jak byste samotný gól popsal?

Vejba (David Výborný, pozn. red) vyhrál buly, Lukáš Pabiška clonil před brankářem a já prostřelil vše, co mi stálo v cestě. Samozřejmě jsem za ten gól rád, ale ve finále to nebylo nic platné.

Podle dosavadních výsledků to vypadá, že ta série se bude hrát na velmi těsné výsledky, že?

Věděli jsme, že proti sobě máme velmi kvalitní tým, že jsou obrovsky namotivovaní. Samozřejmě, že jsme nepočítali s tím, že to bude jednoduché, a že v sérii zvítězíme 4:0. Myslím si, že budou rozhodovat maličkosti. Celkově se z toho musíme ponaučit, máme na to další zápas.

Oba týmy drží skvěle chytající brankáři. Jak Roman Will, tak na druhé straně Marek Čiliak, pochytali co se dalo a drželi naděje obou celků do posledních minut. Mohou tedy tuto sérii rozhodnout právě tito dva muži v masce?

Pro každý tým je základ, když jim dobře chytá gólman. Ale to není vše. Je i na nás hráčích, abychom se cpali před brankáře a když bude potřeba, tak dostrkat puk do brány i s gólmanem.

Během toho prodloužení se zdálo, že se Třebíč jen bránila, zatímco vy jste úřadovali před Čiliakem…

Asi nám to tentokrát zkrátka nebylo souzeno. Určitě jsme tam měli nějaké šance, ale nezužitkovali jsme je. Takový už někdy hokej je. Život jde dál a my máme k dispozici další zápas.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav