BK MLADÁ BOLESLAV

Bude druhý domácí zápas znamenat druhý bodový zisk?

30. 3. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Čtvrté kolo baráže o extraligu a teprvé druhé domácí utkání minisérie přinese druhé měření sil s Piráty Chomutov. Bruslaři se se Severočechy střetli už v úvodním zápase a po těsné prohře 1:2 si z chomutovské Nové arény neodvezli žádný bod. Odveta na domácím ledě, v níž Boleslavi půjde o to odpoutat se od posledního Liberce, se koná v neděli 31. března od 17:30.

Hráči Mladé Boleslavi vstoupili do soutěže o účast v extraligovém ročníku 2013/2014 dvěma venkovními zápasy. V prvním s Chomutovem podlehli sice těsně 1:2, ale druhý zápas proti Olomouci se vůbec nepovedl. Zabrali až v posledním klání, které se už konalo doma, kde před téměř vyprodanou ŠKO-ENERGO Arénou doslova přejeli Bílé Tygry z Liberce 7:3.

David Vrbata v úvodním zápase v Chomutově

Piráti mohou být s dosavadním průběhem spokojení, neboť se 7 body vedou tabulku. V prvním zápase si poradili s Boleslaví a druhé utkání, jež se konalo v Liberci, rovněž těsně vyhráli, tentokrát 3:2. Poprvé narazili až s Olomoucí, s níž měla problémy i Mladá Boleslav. Proti moravskému týmu vybojovali Piráti alespoň bod.

V posledním zápase proti Olomouci se Chomutovu vůbec nedařilo

Podle receptu, jak na Chomutov vyzrát, se řídili v posledním utkání Kohouti z Olomouce. Ti na ledě Severočechů neprodyšně uzavřeli své pásmo a hráli odzadu, jištěni výtečně chytajícím Liborem Kašíkem. První dvě třetiny byly soubojem gólmanů, přesto měli převahu spíše Chomutovští. Avšak ty brzy po návratu z kabin po druhé přestávce zchladila studená sprcha, když se v přesilovce prosadil Bartoň. Zanedlouho však na Kašíka vyzrál Vojtěch Kubinčák a vyrovnal.

Zápas dospěl do samostatných nájezdů, v nichž bod navíc vystřelila Olomouc. Chomutov rozhodně s bodem nebyl spokojený. Vojtěch Kubinčák, střelec jediné branky Chomutova, identifikoval nejpálčivější problém svého týmu, který přesně vystihoval uplynulý zápas: „Přesilovky nám vůbec nejdou a jsme v nich vyloženě špatní. Když už střílíme, tak nám to tam někdo zblokuje, nám se to zpátky neodrazí. Musíme na tom hodně zapracovat,“

První zápas v Chomutově Boleslavským hodně napověděl

První střetnutí se s celkem z Podkrušnohoří odehrálo ve vysokém tempu a nasazení, ani jeden nechtěl hned na úvod přijít o body. Obraz zápasu vypadal trochu jinak, než byli diváci a fanoušci z Mladé Boleslavi v dosavadní sezóně zvyklí: soupeř mnohem lépe bruslil, napadal rozehrávky a stavěl se do střel. Boleslavi chvíli trvalo, než se dokázala s tímto vyrovnat a jezdit si pro velké množství odražených puků.

Petr Chaloupka s Romanem Willem při přerušení

Přestože prohrávala, dokázala díky pohotovému Davidovi Výbornému srovnat. Vyrovnaný stav však Bruslaři neudrželi a v prvním měření sil se museli před Severočechy sklonit. Nepředvedli však špatný výkon a zápas setřásl všechny obavy, že by měla pro Boleslav baráž dopadnout nějak výrazně špatně. Asistent trenéra Jiří Slabý utkání okomentoval následovně: „Myslím si, že utkání jsme odehráli velice dobře. Udělali jsme však nějaké chyby v oslabení a dostali branku. Ale ve své podstatě bylo toto utkání z naší strany odehráno kvalitně.“

V nynějším zápase se očekává tuhý boj, v němž bude i tentokrát kvůli dohodě klubů chybět Zdeněk Ondřej a kvůli trestu se ještě neobjeví ani Tomáš Pitule. Je otázkou, zda Bruslaři navážou na úspěch s Libercem, ovšem díky poslední prohře může soupeř k nadcházejícímu duelu přijet stále ještě trochu nahlodaný, nebo také nabuzený. Jaká bude realita, můžete vidět buď osobně, nebo přes TV Tipsport, nebo prostřednictvím textových onlajn přenosů.

Sestavy z posledního zápasu

BK Mladá Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Jiránek, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Kafka – Rys, Hrdel, Ondřej

Piráti Chomutov: Hanuljak – Pavlas, Mrázek, Palin, Bartejs, Rutta, Trefný, Rýgl, Stehlík – Hruška, Divíšek, Kubinčák – Hřebejk, Kraft, Šagát – Důras, Sikora, Hromas – Káňa, Kůs, Procházka

ŠKO-ENERGO Aréna Aréna | 31.3.2013 17:30

BK Mladá Boleslav 4. zápas baráže Piráti Chomutov
3. místo, 3 body umístění v baráži 1. místo, 7 bodů
8:8 skóre po 3 kolech 6:5
7:3 (3. kolo: Liberec) nejvyšší výhra 3:2 (2. kolo: Liberec)
0:3 (2. kolo: Olomouc) nejvyšší prohra 1:2sn (3. kolo: Olomouc)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
14,29 % využití přesilových her 5,26 %
2 góly v přesilových hrách 1
1 góly v oslabeních 0
Petr Kafka, David Výborný,
David Vrbata 3 body (2+1),
Tomáš Nouza 3 body (0+3)
nejproduktivnější hráč Milan Kraft 4 body (1+3)
Petr Kafka, David Výborný,
David Vrbata 2 branky
nejlepší střelec Vojtěch Kubinčák 2 branky
Tomáš Nouza 3 asistence nejlepší nahrávač Milan Kraft 3 asistence
Petr Kafka, David Vrbata,
Tomáš Nouza, Jaroslav Kasík +3
nejlepší hráč v +/- Milan Kraft, Aleš Pavlas +3
Milan Toman, Roman Němeček -3 nejhorší hráč v +/- Jaroslav Mrázek -1
Tomáš Pitule 25 minut nejtrestanější hráč Marek Sikora, David Hruška 4 minuty
Roman Will 91,67 %
Michal Valent -0-
úspěšnost brankářů Miroslav Hanuljak 94,90 %
Matúš Kostúr -0-
Roman Will 2,68
Michal Valent -0-
průměr inkasovaných gólů na zápas Miroslav Hanuljak 1,62
Matúš Kostúr -0-