BK MLADÁ BOLESLAV

Já na nájezd? I to se může stát, směje se Milan Toman

31. 3. 2013
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Jestli byl někdo hvězdou zápasu proti Chomutovu, tak to byl třiatřicetiletý obránce Milan Toman. Se svými dvěma asistencemi a gólem se podílel na výhře 4:3 po nájezdech. “Člověk má z takového úspěchu vždycky radost. Ale čím jsem starší, tím více si uvědomuju, že každý gól je důležitý,“ říká nejproduktivnější obránce v týmu.

Dá se při dvou bodech ze zápasu mluvit o zisku nebo spíše o ztrátě?

Já bych řekl, že jsme bod ztratili. Nájezdy jsou loterie, ale Michal Valent je chytal neskutečně, takže na druhou stranu jsme za výsledek rádi.

Už ve druhé minutě jste se střetl s Hřebejkem, jenž zápas nedohrál. Jak k tomu došlo?

Šel přese mě do kličky a chtěl střílet. Já jsem ho ze strany trefil, což je pro beka v takový moment lehké. Jak dal hlavu dolů, tak mi narazil do ramene. Zůstal ležet, ale když jsem se ho ptal, říkal, že bude v pořádku.

(Štěpán Hřebejk má lehčí otřes mozku a noc na pondělí stráví v mladoboleslavské nemocnici na pozorování – pozn. red.)

MILAN TOMAN
Proti Chomutovu zářil a do kanadského bodování si připsal tři body (1+2).

V zápase se vám dařilo opravdu ohromně. Byl jste u všech gólů, ale na tříbodovou výhru jste to nedotáhli. Proč se to nepovedlo?

Dobře chytali oba gólmani a nám se nepodařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Chomutov bojoval a po naší chybě i vyrovnal.

Jak vnímá hráč v pokročilejším hokejovém věku svůj povedený výkon? Hlavně druhý gól stál za to.

Člověk z toho má vždycky radost. Ale čím jsem starší, tím více si uvědomuju, že každý gól je důležitý. Samozřejmě David Výborný je neskutečný hráč, takže po spolupráci s ním z toho jsou takové góly.

Závěr přinesl drama v samostatných nájezdech. Nechtěl jste nějaký jet? Když se vám zápas povedl?

Já jsem nikdy nejel, takže těžko říct, jak by to vypadalo. Máme v týmu dost šikovných střelců. Na druhou stranu v dnešní době to ani pro ně není sranda, protože brankáři jsou rychlí a zabírají v bráně hodně prostoru.

Nehrozí u vás tedy, že byste se přihlásil a na penaltu šel?

Může se to stát. (úsměv)

Třetina soutěže je za vámi, získali jste pět bodů. Co se z toho dá usuzovat?

Myslím, že to nemá cenu hodnotit. Naštěstí jsou týmy od sebe o bod dva, což ale na druhou stranu může být už v příštím kole pryč. Vidíte sami, že je to vyrovnané. Nezáleží na tom, jestli jste extraligoví nebo z nižší soutěže. Spíš záleží na koncovce. Všichni čtyři brankáři chytají také vesměs dobře. To, že se tady vypráskal Liberec, se někdy stane. My se musíme ještě víc tlačit do brány.

V úterý hostíte Olomouc, proti které se Boleslavi nedaří. Co s tím?

To je minulost a už nás to nezajímá. Musíme se na ni připravit a doufat, že zase dáme nějaké góly. Snad to bude vypadat jinak než v předchozích zápasech.

Budete se na utkání s ní připravovat jinak?

Trochu jiné to bude, protože extraligové týmy přeci jen hrají trochu odlišně. Olomouc je více bruslivá a přímočařejší.

Děkujeme za rozhovor.