BK MLADÁ BOLESLAV

Museli jsme vyhrát. Jinak by to už byl vabank, říká Roman Němeček

9. 4. 2013
Autor: Luděk Stránský
O l o m o u c – Jako obránce měl za úkol potlačit olomouckou útočnou snahu. Navíc si však Roman Němeček (na snímku) připsal vítěznou branku zápasu, když jeho nahození skončilo až za Kašíkovými zády. Boleslavští měli hodně vyloučených, olomoucká Mora si dokázala vytvořit dostatek šancí, ale z vítězství se radovali nakonec právě Středočeši. „Byl to dobrý výkon. Možná jsme měli i trochu štěstí, ale podstatné jsou tři body,“ řekl po zápase Němeček.

Bruslařský klub zažil na Hané ideální začátek utkání, když už v páté minutě se střela Pabišky odrazila od domácího Kříže do branky Kohoutů. „To nás trochu uklidnilo. Určitě se venku lépe hraje, když dáte gól, než když musíte hned od začátku dotahovat. Zaplaťpánbůh za tři body,“ vracel se k úvodu duelu mladoboleslavský obránce Roman Němeček.

A bek Středočechů dále pokračoval v hodnocení zápasu: „V první třetině jsme ubránili dlouhé oslabení ve třech, potom jsme dostali gól. Ve druhé jsme měli šest nebo sedm vyloučených. Opět jsme to ubránili, i když trochu se štěstím,“ připustil třiatřicetiletý zadák. „Pro nás to jsou velice důležité tři body, pokud ještě o něco chceme bojovat. Jakože chceme! Byl to dobrý výkon, i když jsme hráli hodně v oslabení,“ prohlásil Němeček.

Mužstvo pod vedením Františka Výborného v Olomouci také zaznamenalo jednu premiéru v barážových bojích. Poprvé totiž vyhrálo na ledě soupeře. „Pokaždé jsme tentokrát vedli, nemuseli jsme dotahovat náskok soupeře. I když v Chomutově jsme také vedli,“ připustil. „Teď jsme to ale urvali,“ zamýšlel se Němeček, v čem byl tento venkovní zápas jiný než ty předchozí.

A právě třiatřicetiletý obránce vstřelil druhou branku klání, která byla také vítěznou. „Byla šťastná už ta nahrávka, letěla zespodu. Měl jsem dost času, útočník dobře clonil před bránou. Hlavně jsem nechtěl trefit hráče proti mně, gólman to neviděl a spadlo to tam,“ popisoval Němeček svůj osmý gól v sezóně.

Přestože se Středočeši dokázali úspěšně bránit hanáckým přesilovým hrám, hráč s číslem osmdesát ví, že takový počet vyloučení je už varovný. „Provází nás to celou sezónu a musíme si na to dávat pozor.“

Sudí si ve druhém dějství také vyžádali nápovědu videorozhodčího po závaru Bruslařů před Kašíkem, po konzultaci s ním branku Středočechům neuznali. „Neviděl jsem tu situaci. Co jsem ale slyšel, tak puk nebyl celým objemem za čárou, takže to rozhodčí neuznal. Ať je to jak chce, nic to teď už vlastně nemění. Tři body máme,“ uvedl Němeček.

Mladá Boleslav se díky vítězství v Olomouci udržela v boji o postup mezi českou hokejovou elitu, na druhý Liberec ztrácí parta okolo kapitána Výborného pět bodů. A právě Bílí Tygři zavítají v pátek na led ŠKO-ENERGO Arény. „Pokud jsme chtěli ještě bojovat o postup, tak jsme museli bezpodmínečně vyhrát, protože pak už by to byl vabank. Teď máme tři zápasy doma, budeme se snažit jít zápas od zápasu a vytěžit z toho maximum,“ uzavřel rodák z jihočeského Písku.

Děkujeme za rozhovor.