BK MLADÁ BOLESLAV

Čtyři góly obránců? Náhoda, říká David Pojkar

12. 4. 2013
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – 7:3 a 7:0. To jsou výsledky barážových zápasů Boleslavi proti Liberci na domácím ledě. Rozdílem třídy Bruslaři vyhráli, chtělo by se říct. “Ale tak to úplně nebylo. Liberci se za nepříznivého stavu hrálo špatně,“ mírní euforii obránce David Pojkar (1+0).

Davide, co na Liberec platilo? Působil docela bezradným dojmem...

David Pojkar
Trefil se ve 33. minutě a zvýšil na 3:0.

Doma hrajeme pokaždé důrazný hokej, tak to asi rozhodlo i tentokrát. Ze začátku to bylo vyrovnané a pak se nám podařilo dát góly. Liberci se proto asi hrálo dost špatně… Psychika a sebevědomí jde v takových případech dost dolů.

Ze sedmi gólů vstřelili hned čtyři obránci. Je pro to nějaké vysvětlení, výsledek nějaké taktiky nebo to bylo prostě štěstí?

Je pravda, že obránci měli více gólových střel. Ale jinak si myslím, že je to spíše shoda okolností.

Sám jste přidal třetí veledůležitý gól, možná právě ten Liberec definitivně srazil na kolena...

Všechny první čtyři góly byly strašně důležité, ale jsem rád, že to říkáte. (úsměv) Už za stavu 3:0 se Liberci hrálo špatně a ten čtvrtý gól to definitivně pojistil.

Připravovali jste se na soupeře stejně jako před minulou vysokou výhrou?

Přípravu máme na každý zápas stejnou. Spíše bych řekl, že se nám na Liberec doma dvakrát podařilo zahrát. Hlavně abychom to potvrdili v dalším zápase, už v neděli sem přijede Chomutov.

Na Liberec ztrácíte bod a dva ze tří zbývajících zápasů odehrajete doma. Je reálné vyhrát třikrát za sebou?

Musíme hrát naplno každou třetinu, a když se nám to bude dařit, ještě šanci budeme mít. Naděje umírá poslední, nevzdáme to.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav