BK MLADÁ BOLESLAV

Trenér Jiří Slabý: Ušli jsme dlouhou a těžkou cestu. Jsme na hráče hrdí

20. 4. 2013
Autor: Zdena Bobková
L i b e r e c – Hráči se z boleslavské kabiny trousili jen velmi váhavě a ani příchod asistenta trenéra BK Mladá Boleslav na tiskovou konferenci nebyl po zápase, který pro klub nakonec znamená setrvání v 1. lize, nijak příjemným momentem pátečního večera. Přesto se Jiří Slabý (na snímku) vyjádřil jak k samotnému utkání, rozhodujícím momentům a k hernímu systému baráže veskrze pozitivně. Obzvlášť velkou pochvalu sklidili samotní hráči.

Pane Slabý, jak celkově hodnotíte poslední barážový zápas a jak hodně vás mrzí prohra?

Po takovém utkání se mi hovoří velmi těžko. Cesta, kterou jsme museli ujít až sem, do posledního barážového utkání, byla strašně dlouhá a těžká. Kluci v tom zápase odevzdali maximum, bojovali, ale bohužel jsme prohráli takovým způsobem, ze kterého nemáme dobrý pocit. Nějaká křivda tam pochopitelně je a kdo je soudný, ten si udělá obrázek sám. Mrzí mě to, protože ti kluci tam nechali vše a ve třech se pak už hraje špatně.

Jaké byly vaše pocity, když jste šli do tří? Bylo zklamání nebo vztek? Jak to vypadalo z pohledu hráčů na lavičce?

Pavel Hynek (Bílí Tygři Liberec)
Svému mužstvu musím poděkovat za vítězství a za záchranu, na druhou stranu musím smeknout před soupeřem, protože nechali na ledě vše. V celé baráži hráli výborně, bohužel vyhrát mohl jenom jeden. Boleslav dokázala porazit Chomutov, nám dvakrát nadělila výprask. Je tam řada hráčů, kteří si prošli extraligou a ten rozdíl nebyl nijak zásadní.

Řekl bych, že jsme na to byli z průběhu sezony zvyklí. S Chomutovem jsme hráli čtyři minuty ve třech, nikdo nám nikdy nedal nic zadarmo. Tady nás to ani moc nepřekvapilo. Mysleli jsme si, že půjdeme do tří už mnohem dřív.

Co mezi vámi na střídačce a později i v kabině proběhlo o těch klíčových situacích proběhlo?

Ty pocity jsou hodně smíšené. Dá se říct, že jsme z toho smutní. A zklamání je tam pochopitelně dost velké. Já ty situace neviděl, ale rozhodčí nic nesignalizoval a najednou z toho bylo pět minut, navíc pak byl ještě vyloučen další hráč. Věřili jsme, že bychom to mohli uhrát, ale Liberec má mnohem kvalitnější hráče na přesilovky než třeba Chomutov, který nám v těch přesilovkách góly nedal. Petr Nedvěd se trefil přesně tak, jak to střílel v NHL.

Jaká tedy byla atmosféra k kabině? Byli hráči rozzlobení? A jak se k tomu stavěl samotný Nouza?

Tomáš je z toho strašně špatný a mrzí ho to. Neviděl jsem ten zákrok, nemůžu to nyní posoudit. Až se podíváme na video, asi budeme moudřejší. Sedm minut nás dělilo od toho, abychom se dostali do prodloužení nebo do nájezdů a myslím si, že by to bylo ještě zajímavé.

Měli jste po zápase proslov k hráčům ke kabině?

Ano, mluvili jsme k nim už všichni tři. Poděkovali jsme jim, opravdu jsme na ně všichni hrdí. Po anabázi v úvodu baráže, kdy jsme měli spoustu nemocných, a to není výmluva, jsme se z toho dostali a mužstvo začalo šlapat a předvádělo parádní výkony. O to víc nás samozřejmě mrzí to, že se to nepovedlo.

Velký dík jistě patří i fanouškům, že?

Bez debat. Celou sezonu byli skvělí, v play-off a baráži to úžasně vygradovali. I kvůli nim je nám to líto.

Letošní ročník baráže byl prvním, který se hrál rozšířeným systémem. Jak se Vám zamlouval?

Myslím si, že je to tak spravedlivější a zajímavější pro lidi a má to něco do sebe. Paradoxně to dopadlo tak, že rozhodoval poslední zápas, jako kdyby to byl ten sedmý v klasickém systému a rozhodovalo se jen mezi dvěmi, ale i tak je tento herní systém spravedlivější.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav