BK MLADÁ BOLESLAV

Přivezeme si z Třebíče další tři body?

27. 11. 2007
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V letošní sezóně se již jednou Středočeši s moravskou Slávií střetli. Bylo tomu tak ještě v Benátkách nad Jizerou, zápas skončil naprosto jednoznačně 7:0 ve prospěch „domácího“ týmu. Jak ale prohlásil sám trenér Votruba, situace v první lize po odbití její poloviny houstne, teprve teď se začne rozhodovat a ukazovat, jak na tom který tým je. Boleslavští hokejisté budou chtít nicméně určitě tuto středu 28. listopadu opět vyhrát a opět ukořistit všechny tři body. Držme jim proto od 18:00 palce!

Od posledního utkání Mladé Boleslavi s Třebíčí uběhl již téměř měsíc. Připomeňme, že pro Středočechy to byla tečka za svým působením v azylu v Benátkách nad Jizerou. V té době byli Moravané na čtvrté příčce tabulky skupiny Východ. Od to okamžiku se díky za sebou jdoucím neúspěchům ocitli až za polovinou bodovaných mužstev, jsou tedy pátí. Nicméně nesmíme zapomenout dodat, že na nyní čtvrtý Havířov jim schází pouhý bod.

Tým Horácké Slávie Třebíč v letošní sezóně zatím předvádí pozoruhodné výkony. Je totiž herně buď na vrcholu nebo naopak naprosto na dně. K jejich smůle už dvakrát převažovala série prohraných zápasů, v jedné se ocitají právě teď. Třebíčští totiž patří mezi mužstva, jimž poměřovaní sil mezi skupinami právě nesvědčí. Z „meziteritoriálních“ soubojů si zatím připisují pouze sedm bodů. V samostatných nájezdech porazili Hradec Králové a Kadaň, vítězstvím v základní hrací době se mohou momentálně chlubit pouze díky duelu s Berounem.

Na zisku 32 bodů, které nyní Třebíč má, se nejvíc podílí Lubor Dibelka (7+11). Bývalý hráč Mladé Boleslavi Michal Oliverius (8+5) má sice osm branek, v celkovém součtu kanadských bodů ale o jeden zaostává za Petrem Zahradníkem (6+8).

Pokud jsme už zmínili nejlepší útočníky, neměli bychom v případě Třebíče zapomenout ani na defenzivní hráče. Dva statisticky nejlepší jsou totiž na Moravě hostující Tomáš Kolafa (4+4) a exboleslavský Bořek Sláma (1+7).

Jak už bylo řečeno, Třebíč na tom není momentálně právě nejlépe. Poslední, kdo si připsal jejich skalp, byl Hradec Králové. Na tamějším zimním stadiónu Moravané nedokázali vstřelit ani jediný gól a nakonec prohráli 0:4.

Tým Třebíče nastoupil proti Hradci Králové v této sestavě: Nedvídek - Hrbáček, Sláma L., Sláma B., Bulička, Kolafa, Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Čech, Zahradník, Látal - Matušík, Oliverius, Kubica - Krätzer, Bula, Burian

Mladoboleslavští zpočátku špatně se vyvíjející zápas s Havířovem nevzdali a předvedli famózní a bezkonkurenční třetí třetinu, ve které výsledek utkání strhli naprosto ve svůj prospěch. Jedničkou mezi Středočechy byl Tomáš Nouza, který si z celkových pěti boleslavských branek připsal rovnou tři. O zbylé dva góly se postarali Lukáš Handlovský s Václavem Eiseltem.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Havířovu v této sestavě: Šindelář (22. Růžička) - Jindra, Macháček, Mazanec, Lukáč, Mocek, Bauer, Tondr - Gombár, Král, Rumpel - Rod, Handlovský, Gajovský - Kopecký, Kuchejda, Sedlák - Nouza, Mikulík, Eiselt - Beck

Utkání 17. kola, ve kterém se letos poprvé střetli aktéři nadcházejícího zápasu, představovalo přímo dělostřeleckou kanonádu. Zatímco Středočeši z ní vyšli naprosto bez poskvrnky, Třebíčští si na Moravu odváželi velice těžký sedmigólový náklad. V hokejové exhibici si body za branky připsali Milan Gulaš, Marek Ivan, Tomáš Nouza, Jiří Gombár, Jakub Rumpel a nadvakrát se strefil Milan Mikulík.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav