BK MLADÁ BOLESLAV

Přípravka si zatrénovala nejen na trávě, ale i s holemi. K vidění byly i dva zápasy

13. 5. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Luboš Křiváček, Radek Holík a Jiří Vlasák již léta připravují boleslavský hokejový potěr na růst. Občas jim vypomůže i někdo z rodičů. Není to sice tolik vidět, ale jejich práce je důležitá a velmi potřebná pro to, aby měli fanoušci na tribunách za několik let komu fandit. Přívést svou ratolest v patřičném věku do hokejové přípravky je možné kdykoliv. Tyto kurzy jsou zcela zdarma, postačí jen dovést dítě na místo a z povzdálí sledovat, jak si povede. Zde jsou k dispozici podrobnosti.

Trénink pro nejmenší v oblačném úterý absolvovalo kolem 25 dětí v předškolním věku

Na první pohled to vypadalo trochu živelně, ale podstata je v tom, aby si pěti a šestileté děti přípravku za dohledu čtyř trenérů v čele s panem Křiváčkem a panem Vlasákem užily. Přitom si zadovádí při různých sportovních aktivitách s ostatními a vstřebají sportovního ducha a základní dovednosti sportovce. Kvůli tomu se děti sešly v úterý 7. května

Nejprve se všechny děti rozcvičily během dokola a pak se rozdělily na dvě skupinky, větší 15člennou tvořily ročníky 2007 a menší 10členný ročník 2008. Ti mladší se rozestavěli do půlkruhu a pustili se do cviků, jaké známe z hodin tělesné výchovy. Starší dostali do rukou dřevěné tyče, s jejichž pomocí prováděli protahovací cviky a cviky zaměřené na koordinaci těla.

Po jedné z přestávek na občerstvení, které byly časté, se skupina mladších dala do dalšího běhání a cviků zaměřených na obratnost a starší vyzkoušeli několik jednoduchých skupinových míčových her, aby potrénovali postřeh a získali trochu té herní praxe v poměrech přípravy na trávě. Na konci si kluci ještě vyzkoušeli přetahovanou o provaz. Celé úterní setkání trvalo lehce přes hodinu a malí budoucí hráči se rozešli i se svými rodiči domů. Vedoucí přípravky Luboš Křiváček pak poskytl pro náš web rozhovor, který si můžete připomenout zde.

Čtvrteční pokračování přineslo i trénink s holí

Na něm se přípravka opět rozdělila na starší a mladší, kteří zůstali na travnatém pažitu a dále cvičili. Tentokrát se celkově dětí dostavilo méně, avšak to bylo způsobeno hlavně tím, že hodinu před začátkem se nad Boleslaví přehnal bouřkový mrak. Průtrž se však na hřišti 7. a 8. ZŠ nekonala, tudíž trénink mohl začít podle plánu.

Klučina se lvem na prsou

Starší hráči, kterých přišlo deset, se přesunuli s panem Křiváčkem na tartanové hřiště opodál, kde se učili základům správného držení hole. „Musíte ji držet oběma rukama, jednou za konec hole. Hokejka není smeták!,“ instruoval své svěřence pan Křiváček na úvod. Někteří si přinesli dřevěnou hůl, jiní měli plastovou florbalovou, avšak všichni bez rozdílu cvičili základní pohyby holí a vedení plastového florbalového míčku na místě nebo kolem kuželovitých met.

Ostrý tréninkový zápas

Následovaly další lekce vedení míčku a slalom okolo několika met, až pak tuto dřinu děti zúročily zábavně ostrým utkáním. Celkem čtyři družstva o třech hráčích (3 děti nebo 2 děti a vedoucí) se rozdělily do dvou podle toho, jak dobře si děti vedly v kontrole hole a míčku, a na tartanovém povrchu sehrály zápasy trvající až do konce tréninku za přihlížení rodičů. Oba zápasy skončily 5:1 a 0:0). Děti se poté šly přestrojit a za doprovodu svých rodičů odjely domů.

Pokud chcete vidět předškoláky v akci, je tu pro vás připraveno devítiminutové video, pořízené během obou dvou dnů.

Než se vypravil domů i trenér Křiváček, ještě řekl závěrem několik slov: „Chtěl bych poděkovat nejen mým kolegům Radkovi Holíkovi a Jiřímu Vlasákovi, ale i rodičům, kteří nám chodí pomáhat.“ Na dotaz, zda chodí pomáhat i hokejisté Bruslařského klubu, odpověděl kladně: „Chodí. V zimě nám pomáhají i trenéři vyšších ročníků, kteří to mají ve smlouvách. Například pan Zörkler, mladý Lukáš a Jarda Čížek. Minulý rok k nám chodili i dorostenci a junioři, ale v poslední době se to uskutečnit nedařilo,“ litoval. Třeba v následující sezóně to budou opět stíhat.


Fotogalerie

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav