BK MLADÁ BOLESLAV

Není hůl jako hůl aneb hokejisté vyměnili hokejky za gumgum!

12. 6. 2013
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Možná se stejně jako my ptáte, co to vlastně je. Odpověď je ve své podstatě stejně jednoduchá jako složitá. Gumgum je pěnový meč, který se používá ve sportovním počínání nazývaném O-GUMDO. Jde ve své podstatě o rozvoj člověka skrze bezpečný boj. Lze se tedy fyzicky vybít, přičemž se zároveň hledají naše mezery. Říká se, že jak se chováme ve svém pracovním životě, tak se chováme i s tímto mečem.

Asi netřeba zdůrazňovat, že ač na sobě fyzicky i psychicky pracovali, hráči BK Mladá Boleslav se tak trochu vrátili do dětství, v němž snad každý malý kluk sní o kariéře bojovníka, vojáka nebo třeba piráta. Zvláštní přitom je, že O-GUMDO trénuje naši koncentraci až o 40 % víc než jiné sporty!

Trenéři BK Mladá Boleslav se O-GUMDO rozhodli stejně jako nedávno zmíněné cvičení s tenisáky zařadit jako oživení cyklistického soustředění ale zároveň vlastně plnohodnotný trénink. Je to zkrátka doplňková tréninková forma, utváří mysl a rozvíjí rychlé myšlení. Současně propojuje vědomí s intuicí, obohacuje je o vytrvalostní trénink stejně jako o koordinaci těla!




Bruslaři se také řádně zapotili při běhu po sjezdovce - opačným směrem, než kudy se lyžuje...

... taky si vylepšili večeři a oslavili narozeniny Josefa Jindry...

... a nakonec i zrelaxovali!