BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři za sebou mají vrchol soustředění, odšlapali Královskou etapu

14. 6. 2013
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Doslova jako králové se cítili boleslavští hokejisté ve čtvrtek večer. V té době už za sebou totiž měli Královskou etapu – vrchol cyklistického soustředění na Šumavě, během kterého otestovali nejen svou fyzičku, ale i psychickou odolnost a vytrvalost. Zkrátka a dobře sáhli si na dno.

Královská etapa

Královská etapa je dlouhá "jen" něco kolem 50 km, zato dá ale jednomu pořádně zabrat. Vyjíždí se z nulové nadmořské výšky (Železná Ruda) a prvním cílem je Pancíř (1214 m. n. m.). Následuje hodinový sjezd do Zelené Lhoty, při němž se hráči pohybovali rychlostí až 70 km/hod. Jako další přichází opět stoupání - v rámci 4 km na Prenet (1071 m. n. m.) hokejisté bojovali s převýšením 634 m. Poté Bruslaři pokračovali po vrstevnici pod sedlo Pancíře, krátce si oddechli při sjezdu na Horizont a poté se obrátili a znovu vyrazili na Pancíř. A pak už "jen" sjezd do cíle!

"Mákli jsme si," shodli se hráči Bruslařského klubu. "Vůbec nám nevadí myšlenka, že už je to za námi," smáli se. Na rozdíl od pátku, kdy obloha opět hrozí deštěm, pokud tedy rovnou neprší, navíc Boleslavským vyšlo i počasí. S tím samozřejmě souvisí skvělá příležitost zrelaxovat v čistě přírodních podmínkách, jak zjistíte z následujících fotografií. O hodně víc jim pak chutnalo i při večerní grilovačce.