BK MLADÁ BOLESLAV

Hráči páté třídy si zatrénovali 3. června na tribunách

19. 6. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Po kratší odmlce pokračuje seriál o boleslavské mládeži. Hráče pátých tříd trénuje pan Vladimír Lejsek a v době, kdy malou halu zabrala jiná nehokejová akce, musel ve stísněných prostorách se svými svěřenci improvizovat. Přesto to bylo pro hráče zajímavé, neboť se nemuseli koukat jen na sebe, ale viděli vedle sebe i trénink hráčů A-týmu. Na rozdíl od nich páťáci stále trénují ve stylu škola hrou.

Dne 3. června se před třetí hodinou odpoledne sešla pátá třída na velké hale před kabinami u trestných lavic. Celkem bylo přítomno 19 svěřenců trenéra Lejska, jehož ale v první fázi zastoupil jeho asistent Jaroslav Čížek.

Ten se ale musel spolu s páťáky spokojit pouze s prostorem před kabinami, neboť malá hala byla obsazená a na schodištích tribuny v tutéž dobu trénovali sedmáci, navíc se k tréninkové jednotce chystali i junioři a A-tým. Počasí prostě nepřálo a okolnosti také ne.

Přeskakování překážek

V tomto provizoriu tedy zahájili trénink prací s holí a hráči pod dozorem pana Čížka nacvičovali velmi rychlé kličkování a driblink s gumovým míčkem. Po chvíli rozmístil trenér několik překážek, přes něž každý postupně desetkrát přeskákal, některým páťákům to šlo dobře, jiným hůře, ale poslední přibližně tři kola už zvládali všichni bez větších problémů.

Právě během této doby na stadion přicházeli hráči A-týmu. Když kolem páťáků procházel David Vrbata, všichni ho nadšeně zdravili. Po skončení běhu přes překážky a občerstvovací pauze se přesunuli na tribunu nad trestné lavice, kterou mezitím sedmáci uvolnili, aby si střihli ještě několik koleček okolo celého stadionu. To už se připojil i pan Lejsek.

Zde hráče čekalo několik disciplín, jež zahrnovaly běh po rovině, do i ze schodů. Všechny byly pojaty soutěžně a oba trenéři rozdělili chlapce a dívku do dvou družstev, jež mezi sebou soutěžila, kdo bude rychlejší. O běhání a vytrvalosti tak byl celý zbytek tréninku. Po výbězích do schodů ve dvojicích přišly na řadu rychlé sprinty přes půlku tribuny, přičemž si hráči mezi sebou předávali štafetu.

Poté přišly další běhy po tribunách a vše bylo zakončeno běháním přes půl tribuny ve tvaru osmičky nejprve do schodů, pak mezi sedačkami a na dalším schodišti dolů, odkud pak běželi pod první řadou sedaček až na kraj tribuny. Tam opět běželi nahoru a zahnuli zpět mezi nejvyšší řadu sedaček, aby po schodech uprostřed seběhli dolů a ve zbytku zpět na startovní čáru, kde předali štafetu dalšímu.

Páťáky toto běhání bavilo a zejména na konci dost zapáleně fandili svým spoluhráčům na dráze. Nadšení jim rozhodně nechybí, jen potřebují vypilovat myšlení při fyzické námaze. Jak se jim dařilo, si můžete prohlédnout v následujícím videu:


Fotogalerie

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav