BK MLADÁ BOLESLAV

Náročná příprava pokračuje, Středočechy prověří Liberec

7. 8. 2013
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Ve čtvrtek změří v rámci přípravného střetnutí síly staří známí. Bruslaři a liberečtí hokejisté spolu totiž loni sváděli velký souboj o extraligovou příslušnost. Jak asi netřeba připomínat, svou pozici nakonec v poslední možnou chvíli uhájili Tygři. Zatímco Severočechy čeká teprve první přípravné utkání, celek z města automobilů sehraje už svůj čtvrtý zápas. Úvodní buly padne ve čtvrtek 8. srpna v 17:30.

Síly poměří barážoví protivníci, ožijí vzpomínky?

V baráži šlo vážně o hodně a emoce mocně plály na obou soupeřících stranách.

Po loňské neúspěšné sezóně došlo v kádru libereckých Tygrů k zemětřesení. Generální manažer Ctibor Jech se nechal slyšet, že se podobné výsledky nesmí opakovat a přivedl do týmu zvučné posily.

Za všechny jmenujme Petra Vampolu, Martina Barteka, nebo bývalé hráče pražského Lva Marcela Melicherčíka a Jiřího Hunkese. Prvně jmenovaný bude v brankovišti konkurovat ex-boleslavskému Marku Schwarzovi. Důležitou zprávou je pro celek zpod Ještědu fakt, že bude pokračovat zkušený kapitán s reprezentačními zkušenostmi Petr Nedvěd.

Naopak kádr musel opustit třeba raubíř Radek Duda. Kontroverzní útočník odešel do Plzně, aby po boku Martina Straky navázal na předchozí úspěšnou spolupráci. Kufry museli balit i David Štich, jenž oblékne sešívaný dres nebo Tomáš Vošvrda. Urostlý brankář bude v novém ročníku soupeřit právě s Bruslaři, jelikož se upsal prvoligové Olomouci.

Střetnutí s celkem z města automobilů bude pro Liberec vůbec první přípravné utkání. A také poslední klasické, jelikož další zápasy obstará Tygrům účast v European Trophy. V rámci turnaje narazí v základní skupině celek vedený Pavlem Hynkem kromě Pardubic na švýcarský Bern, švédský Djurgarden a finské celky Tappara a TPS Turku. Dá se očekávat, že účast v soutěži Tygry na extraligu připraví více než dobře.

Boleslavští už se nacházejí v pozdější fázi přípravy, přesto je ještě co vylepšovat. „V naší hře stále byly letní chyby. Ano, i velmi dobré pasáže, ale taky takové, na které se s prominutím nedalo koukat," vyhodnotil s dávkou nadsázky Marian Jelínek představení celku z města automobilů v posledním střetnutí s Kladnem.

Pokud nemůžete navštívit zápas přímo ve ŠKO-ENERGO Aréně, můžete sledovat on-line přenos zde!

Sestava Bruslařů z posledního přípravného utkání

BK Mladá Boleslav proti Rytíři Kladno: Will – Němeček, Toman, Van de Valden, Bohunický, Čížek, Pojkar, Kulich, Kurka – Vrbata, Loskot, Klimenta – Nouza, Výborný, Pabiška – Demel, Koudelka, Rys – Lenc, Hrdel, Jiránek

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav