BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři si zopakují duel se Znojmem, svým doposud jediným přemožitelem

14. 8. 2013
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Jak již napovídá titulek, ve čtvrtek 15. srpna změří celek z města automobilů síly s Orli Znojmo. Účastník EBEL ligy dokázal jako jediný v přípravě porazit svěřence trenéra Františka Výborného, a to poměrně jasným výsledkem 4:1. Středočeši budou mít ale nyní šanci k odplatě a své doposud jediné zaváhání budou moci napravit. Přijďte si zpříjemnit podvečer a podpořte mladoboleslavské hokejisty i vy! Utkání s atraktivním a neokoukaným soupeřem ve ŠKO-ENERGO Aréně odstartuje v již tradičních 17:30.

Odvetný duel, 1. liga vs EBEL liga

MICHAL BROŠ
Zatím jediným úspěšným střelcem, jemuž se podařilo proti znojemským Orlům prosadit, je právě nová letní posila Bruslařů.

Čtvrtečního soupeře Bruslařů jistě netřeba příliš představovat, před dvěma lety se v místních hokejových vodách klub zmedializoval sám rozhodnutím opustit 1. ligu a vstoupit do mezinárodní EBEL ligy. V první sezóně vypadli Orli ve čtvrtfinále play-off s Medveščakem Záhřeb, který od letošní sezóny hraje ruskou KHL. O rok později skončili znojemští hokejisté ve stejné fázi soutěže s tím rozdílem, že jim stopku vystavili Vienna Capitals.

Mezi největší hráčské osobnosti klubu bezesporu patří Peter Pucher, jenž ve Znojmě po boku Marka Urama válel ještě před deseti roky v extralize. Významnou a zkušenou posilou se rovněž stal Richard Pavlikovský, jenž naposledy hájil dres německého Krefeldu. Osmatřicetiletý obránce má zkušenosti například ze Zimních olympijských her v Salt Lake City.

V přípravných střetnutích se zatím Orli prezentují velmi dobrými výkony. Už ve svém prvním utkání si překvapivě snadno poradili právě s celkem z města automobilů. Poté sice těsně podlehli Jihlavě (3:4), ale jen aby jim vzápětí těsnou porážku oplatili (5:4). Výhru si svěřenci trenéra Jiřího Režnara připsali i proti Mountfieldu HK (2:1), jenž se postaral o největší letní vzruch svým stěhováním z Českých Budějovic do Hradce Králové.

Statistiky z posledního vzájemného měření sil, Orli zvítězili 4:1

Branky a nahrávky: 4. Pavlikovský (Podešva), 20. Fiala (Štach), 22. Pucher (Podešva, Müller), 47. Kilnar (Šťáva, Bartoš) – 8. Broš (Vrbata, Klimenta). Rozhodčí: Čech, Blecha – Skopal, Reich. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:0. Diváci: 1 125. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Sestavy z předchozího přípravného utkání

BK Mladá Boleslav proti Bílí Tygři Liberec: Valent – Němeček, Toman, Van De Valden, Kurka, Pojkar, Žabka, Protivný, Bohunický – Nouza, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Rys, Hrdel, Demel – Jiránek, Loskot, Lenc

Orli Znojmo proti HC Dukla Jihlava: Čech – Thomas, Štach, Pavlikovský, Lattner, Bořuta, Sova, Krejčiřík, Magovac – Kilnar, Blatný, Jarůšek – Podešva, Pucher, Havlík – Rožník, Šeda, Beránek – Novák, Nahodil, Müller