BK MLADÁ BOLESLAV

Litvínov si zvolil pro extraligovou generálku za soupeře Bruslaře

4. 9. 2013
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Zatímco pro mužstvo HC Verva Litvínov bude měření sil s celkem z města automobilů posledním z přípravných, tým vedený Františkem Výborným čeká ještě jeden atraktivní soupeř. Všeho ale do času, nejprve k Severočechům. Mírné deja vú bude při sledování rozbruslení soupeře na Zímním stadionu Ivana Hlinky prožívat obránce Petr Chaloupka, jenž se po neúspěšném boji o baráž rozhodl přijmout litvínovskou nabídku k přestupu a opustit boleslavské řady. Utkání začne ve čtvrtek 5. září od 17:30.
PETR CHALOUPKA
V posezónní přestávce změnila opora boleslavské defenzivy dres. Spolehlivý bek se vrací na extraligová kluziště, bohužel už jako člen litvínovské Vervy.

V žádném případě se nedá říci, že Severočeši pod vedením trenéra Vladimíra Jeřábka v letní přestávce zaháleli. Litvínov zvládl odehrát hned dvanáct utkání, tři z toho na slovenském Rona Cupu, který se konal v Trenčíně. Měření úrovně českého a slovenského hokeje pro zástupce Vervy nevyznělo nejlépe, když po dvou porážkách a jednom vítězství skončili na pátém místě ze šesti účastníků.

Celková bilance je ke čtvrtečnímu soupeři Bruslařského klubu milosrdnější. Šest výher, pět porážek a jedna remíza, téměř vyrovnaný poměr výsledků. Nutno ale podotknou, že výhry přicházely především se slabšími soupeři, a ani tehdy se nerodily snadno. Za všechny připomeňme například těsná vítězství nad Mostem nebo Ústím nad Labem. Z extraligových soupeřů dokázali Severočeši porazit pouze Kladno.

Litvínovský realizační tým dlouho očekával konečné vyjádření Martina Ručinského, jenž se rozhodoval, zda nadále pokračovat v hokejové kariéře. K velké radosti klubových představitelů a především fanoušků se rozhodl, že do starého železa ještě rozhodně nepatří a i v nadcházejícím ročníku bude svými kousky prohánět extraligové obrany.

Ručinský neskromně přiznává, že sní o zisku titulu v dresu Litvínova, který ho (a nejen něj) vychoval pro velký hokej. Možná i tyto úvahy donutily znovu obout brusle i Jiřího Šlégra, dalšího člena zlaté party národního mužstva, jenž dal vale politickým aktivitám a rozhoupal se k návratu mezi mantinely. Nad účastí důrazného obránce zatím stále visí otazník, už dříve se totiž potýkal s problémy se zády a ty ho nemusí nemusí do náročné sezóny pustit.

Kolem tradičních pilířů, jako je Viktor Hübl, Michal Trávníček, František Lukeš, nebo třeba nově i Pavel Francouz přivedl litvínovský realizační tým i několik nových posil. Z Mladé Boleslav se stěhoval Petr Chaloupka, jenž si svými výkony v 1. lize řekl o pozvánku mezi českou elitu. Z Ústí nad Labem, tradičního cíle skautů Vervy, přišel obránce Filip Pavlík. Ze zámořského Prince Edward Island Rocket (QMJHL) se vrátil odchovanec vítkovického hokeje Tomáš Pavelka.

Samozřejmostí je podrobný on-line přenos z místa utkání, sledovat ho můžete zde!

Sestavy z posledního přípravného utkání

HC Verva Litvínov proti HC Most: Franěk - Stříteský, Zeman - Pavlík, Kousalík - Pavelka, Šlégr - Gula, Chaloupka - Majdan, Hübl, Trávníček - Jurčík, Piroš, Ručinský - Černý, Gerhát, Pšurný - Martynek

BK Mladá Boleslav proti Medvědi Beroun 1933: Will - Němeček, Toman, Bohunický, Pojkar, Protivný, van de Velden, Žabka - Nouza, Výborný, Pabiška - Rys, Kuchta, Klimenta - Mikulík, Koudelka, Demel - Jiránek, Loskot, Lenc

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav